Digitaal planner op je iPad! Aan de gang met je digitale Bullet Journal!

Vroeger had ik altijd een ''bullet journal'' maar sinds dit jaar ben ik helemaal om: ik ben begonnen met digitaal plannen. Geen losse blaadjes en volle notitieboekjes meer maar een georganiseerde digitale planning. Ik heb een template ontwikkeld die je kunt inladen op je iPad in de App GoodNotes.

Wat is een digitale planner?

Wat is een digitale planner? En hoe kun je op je iPad jouw bullet journal gebruiken? Omdat er weinig informatie hierover te vinden was in het Nederlands ben ik hiermee aan de slag gegaan. In deze korte video leg ik even uit hoe je een digitale planner gebruikt en wat je allemaal nodig hebt: 

Wat heb je nodig voor een digitale planner?

1. iPad

2. Apple Pencil

3. Plakvelletje die schrijft als ''echt papier''

4. Mijn template voor de App GoodNotes

Voordelen van digitaal plannen?

In de intro heb ik al even verteld wat mij zo ontzettend helpt! 

Meer lezen...

10 Dingen die succesvolle werkende moms niet meer doen

Je to do-list wordt steeds maar langer, terwijl de tijd alsmaar sneller lijkt te gaan. Waarom zitten er geen 48 uur in een dag? Als ik naar mezelf kijk, zou ik die extra 24 uur heel goed kunnen gebruiken. Mijn eigen bedrijf, mijn familie, een sociaal leven en dan af en toe ook nog even uit willen blazen. Het is niet niks! Om deze reden heb ik besloten een aantal dingen niet meer te doen. En dat scheelt!

1. Een perfecte 50/50-balans tussen werk en familie

Dit is natuurlijk altijd het streven, maar of het haalbaar is? Nee. Meestal is deze balans scheef. De ene keer neem je jezelf voor om ‘s avonds nog wat te werken, maar eisen je kids de aandacht op en de andere keer is het andersom. So be it, that’s life. Ik ben gestopt me hier druk over te maken, want dat bezorgt alleen maar stress!  

2. De doe-het-zelf-koningin uithangen

Hoe leuk ik het ook vind om te knutselen en lekker te bakken met de kids, dit kost gewoon (te veel) tijd. Natuurlijk maak ik hier af en toe tijd...

Meer lezen...

Omgaan met weinig slaap: 10 tips

Met een baby en een peuter zijn de uurtjes slaap die je ‘s nachts kan pakken redelijk heilig. Ik kan er elke nacht bijna de klok op gelijk zetten dat Maud de slaap niet meer kan vatten en gezellig tussen ons in wil komen liggen. Slaapt ze sporadisch wel een keer door? Dan is het Mink wel die ons wekt. Kortom: een nacht doorslapen, dat is inmiddels een uitzondering. En uitslapen? Wat is dat?

Mijn vriend en ik runnen samen een bedrijf, dus we kunnen onze rust héél goed gebruiken. Alle rust die we kunnen pakken ‘s nachts is mooi meegenomen. Maar hoe ga je nou om met een standaard slaaptekort? Ik deel een aantal tips!

Sporten

Ik begrijp als geen ander dat je na een hele dag werken geen zin hebt om jezelf naar de sportschool te slepen. Je bent moe, wil lekker bankhangen en even bijkomen van de dag. Maar weet je hoe slecht zitten voor je is? Zeker als je (zoals in mijn geval) een kantoorbaan hebt en al de hele dag zit. Dus hup, even die spieren een beetje in...

Meer lezen...

Poke bowl recept- ook voor kinderen!

Een poke bowl geschikt voor kinderen? Dat moet je echt proberen! Maud zit in een fase waarin ze heel kieskeurig wordt over wat ze eet. Dit trucje probeerde ik laatst: ik maakte een poké bowl en maakte haar bord éxtra vrolijk op. We vonden deze poké bowl alledrie heerlijk!

POKE BOWL MET TOFU

De poké bowl is een vissalade die zijn oorsprong in Hawaii heeft, waar de vissers het maken om restjes vis op te maken. Omdat ik niet zulke viseters thuis heb én nog wat tofu in de koelkast had liggen, heb ik dat gebruikt. Ook handig als je zwanger bent en rauwe vis liever mijdt! 

INGREDIENTEN POKE BOWL MET TOFU

 • basmatirijst, bruine rijst of sushirijst

 • 3 el rijstazijn

 • 2 el sojasaus

 • 1 el sesamolie

 • rode peper

 • blokjes tofu

 • bospeen

 • komkommer

 • 2 avocado's

 • radijsjes

 • edamameboontjes

 • bakje zeewiersalade

ZO MAAK JE HET:

 • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de rijst wanneer deze klaar is....

Meer lezen...

7 slimme beautytips voor mooie mama's

Vanzelfsprekend wil ik me naast mijn mamarol ook écht vrouw voelen. ‘S Ochtends heb ik niet echt de tijd om mezelf in alle rust te fatsoeneren met die twee lieverds, maar ik baal ook als ik weer met enorme wallen op kantoor kom. Dit kan ook eigenlijk niet, want regelmatig word ik op de foto gezet of nemen we een toffe video op voor mijn werk. Ik heb me verdiept in wat handige (en snelle) tips!

Geen beauty fanaat

Ik kan niet zeggen dat ik een enorme beauty fanaat ben en de laatste trends op de voet volg, maar een beetje op de hoogte zijn kan geen kwaad. Ook mag ik voor mijn werk regelmatig nieuwe producten testen en ik moet zeggen, daar zit toch aardig spul tussen! Een aantal van de toegestuurde producten waren zelfs zo fijn dat ik ze opnieuw heb aangeschaft. Wat ik heel fijn vind zijn de producten van Babor! Dat staat nu in mijn kast! Ja, het is een investering, maar heb eindelijk weer een rustige en mooie huid na mijn zwangerschappen!

In de eerste paar weken na mijn...

Meer lezen...

Ik ben een betere moeder door Instagram

Niet meteen beginnen met lachen, maar ik ben serieus een betere moeder geworden door Instagram. En nee, het is geen excuus voor mijn Instagram-verslaving, haha! Het maakt mij vrolijk en op veel vlakken helpt het mij bij het moederschap. Why? Ik leg het uit!

Laat ik maar meteen van wal steken. Ik zie die heerlijke perfecte plaatjes langskomen en daar word ik gewoon vrolijk van. Ik krijg inspiratie voor uiterlijke dingen. Een nieuwe kleur lipstick, leuke gallery wall voor in huis, speelgoed voor de kiddo's, maar ik krijg er ook inspiratie voor niet-materiële dingen. Ik zie moms die vol enthousiasme in het moederschap staan en wat voor leuke dingen ze ondernemen met de kids. Dat geeft mij ook inspiratie! Daarom mijn 8 redenen waarom ik een betere mom ben door Instagram. :)

1. MIJN IDEALE HULPLIJN: TIPS VAN ANDERE MOMS

Zoals waarschijnlijk de meeste moeders doe ik ook gewoon maar wat. Ik loop vaak tegen dingetjes aan. Help, hoe kan er ik nou voor zorgen dat mijn drie...

Meer lezen...

Vliegen met een peuter

Vliegen met een peuter spannend? Dat hoeft echt niet! Niet als je voldoende vermaak meeneemt! Als je net als mijn vriend en ik van reizen houdt, is op vakantie gaan met de auto niet altijd een optie. Wij gaan, als het even kan, graag “overseas” voor onze vakanties en dan heb je toch écht geen andere keuze dan te gaan vliegen. Ik weet het nog als de dag van gisteren: de eerste keer dat we op vliegvakantie gingen nadat Maud geboren was. Spannend! In dit artikel deel ik mijn persoonlijke tips om je kids te vermaken in het vliegtuig.

Mini-reisboekjes voor peuters

Je hebt tegenwoordig allerlei kinderboeken op reisformaat, superhandig! Als je ze ook nog inpakt van tevoren, heb je zelfs dubbel vermaak: eerst het uitpakken en daarna het (voor)lezen.

Koptelefoon voor een peuter

Meestal kun je tijdens je vlucht (zeker bij lange vluchten) verschillende films kijken in het vliegtuig via het schermpje op de hoofdsteun voor je. Hierbij zijn kinderfilms vaak een aparte...

Meer lezen...

Beginnen met mediteren!

Ik ben begonnen met mediteren toen ik een burn-out had. Ik had gehoord dat meditatie en mindfulness het ultieme middel is om daar weer bovenop te komen. Dus ik dacht: als ik nou dag en nacht een beetje mediteer en mindful ben, dan ben ik er zo weer bovenop. Ik dwong mezelf om heel geforceerd ‘zen te doen’ in een hoekje van de kamer.

Verrassing: dat werkt dus écht niet! Voor mediteren moet je tijd vrijmaken, je kunt het niet even snel tussendoor doen. Daarom heb ik een paar keer per week standaard 15 minuten ingepland voor meditatie en probeer ik regelmatig nieuwe oefeningen uit.

Dat klinkt misschien heel weinig, maar voor mij is het al heel wat. In mijn ideale wereld zou ik veel vaker mediteren. Ik merk namelijk echt verschil wanneer ik dit met regelmaat doe. Ik voel me kalmer, sterker en leer beter naar mezelf te luisteren.

Ik ben allesbehalve een goeroe, maar onderstaande oefeningen helpen mij om contact te maken met mezelf. Alsof ik een stekker in het...

Meer lezen...

Elke dag yoga doen! Dit is mijn ervaring

Na een heeeeele tijd niets aan sport en beweging gedaan te hebben, wilde ik eigenlijk écht weer wat doen. Het heeft namelijk zó veel voordelen en niet alleen lichamelijk. De fitgirls (en fitmoms...) vliegen je tegenwoordig ook om de oren, dus dat is een mooie dosis motivatie.

Ik was vooral op zoek naar iets dat me mentaal wat meer rust zou geven. Wel zo fijn met een hoofd dat praktisch altijd vol zit met nieuwe ideeën. Yoga kwam vrij snel in me op, dus wilde ik dit graag een kans geven. Elke dag een uurtje me-time en óók nog in beweging zijn, is de perfecte combi!

Elke dag yoga: hoe doe je dat als mama?

Op Instagram deelde ik dat ik dagelijks aan yoga doe. De meeste moms reageerden zoals ik ook zou reageren: “Leuk, maar hoe dan?” Daarom schreef ik dit artikel, want waar een wil is, is een weg!

Vast moment op de dag

Het geheim van elke dag yoga doen, is het kiezen van een vast moment op de dag. Doe je dat niet, dan heb je de hele dag een...

Meer lezen...

Ochtendritueel kind - Zo ziet mijn ochtendritueel eruit

Een ochtendritueel, do or don’t? Het enige wat ik weet is dat het voor ons gezin onmisbaar is, zeker nu we twee kindjes hebben. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn en kan de dag (meestal) stressloos beginnen. Nu we onze draai hebben gevonden, vind ik het leuk om ons ritueel met jullie te delen! Ook ben ik heel benieuwd naar jullie ochtendritueel, sharing is caring!

Favo moment van de dag: Kroelen in bed!

Wat voor mij heel goed werkt is het rustig beginnen van de dag. Geen gehaast, daardoor kan er alleen maar van alles misgaan. Dan laat ik borden uit m’n handen vallen, vergeet ik spullen mee naar kantoor te nemen of komt Mink op het KDV aan zonder fles. Herkenbaar? ;-) Ik heb ‘s ochtends gewoon even de tijd nodig om op te starten.

Het kroelen in bed is een vast moment om de dag te starten, heerlijk! Als Maud wakker wordt, komt ze naar ons toe en kletsen we gezellig. Zodra ze Mink hoort, rent ze naar hem toe om hem lief goedemorgen te wensen! Lo en ik douchen om de...

Meer lezen...
1 2 3
Close

50% Complete

Ik deel tips voor ambitieuze moms!

Meld je aan voor deze (gratis) mailing en ontvang praktische tips hoe je het beste uit jezelf kunt halen, meer energie kunt krijgen en minder stress.