Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Inspirerende TED-talks voor werkende moeders

ted talk inspiratie werkende moeders werkende vrouwen Sep 14, 2020
ontbijttafel werk vrouw

De sleutel tot productiviteit op de werkplek is om slimmer te werken, niet harder. Iedereen heeft af en toe een beetje inspiratie nodig. Gelukkig redden de altijd zo motiverende TED Talks de dag.

Als experiment hebben we meer dan 30 TED Talks bekeken. Dat zijn bijna 10 uur aan lezingen van leiders op het gebied van technologie, entertainment en design. Ons doel was om de meest inspirerende lezingen te vinden over de onderwerpen werkmanagement, motivatie en productiviteit.

Hier zijn 10 van onze beste keuzes. Sommige duren 3 minuten, andere 20 minuten. Elk van de sprekers is anders, maar ze verzekeren ons allemaal van het belang van slim werken, gemotiveerd en productief blijven. Ready om geïnspireerd te worden?

1. Hoe teveel regels op je werk je kunnen weerhouden iets voor elkaar te krijgen (16.38)

Veel werk gaat over het oplossen van nieuwe problemen. Alleen of met een team los je dagelijks heel veel punten op. Maar al te vaak weerhoudt een overbelasting van regels, processen en statistieken ons ervan om samen te werken. Maak kennis met de nieuwe grens van productiviteit: samenwerking. Bekijk de video op TED

 

2. Meer mindful aan het werk. Het kost 10 minuten! (9.08)

We denken niet aan onze mind, zegt mindfulness expert Andy Puddicombe. We hebben allemaal last van stress. Slechts tien minuten mediteren per dag kan je helpen om hier van af te komen. Het is maar 10 minuten! Bekijk deze inspirerende TED Talk over meer mindful zijn

 

 3. Hoe geluk er voor zorgt dat je productiever bent!

We vinden dat we hard moeten werken om gelukkig te zijn, maar zouden we misschien achterstevoren kunnen denken? In deze snel bewegende en grappige lezing stelt psycholoog Shawn Achor dat geluk ons ​​inspireert om productiever te zijn. bekijk deze video over hoe geluk je productiever kunt maken.

 

4. Hoe je de wereld (of jezelf) kunt besparen voor slechte vergaderingen (6:33)

Slechte, inefficiënte en overvolle vergaderingen maakt iedereen ongelukkig. Je dag wordt opgeslokt zonder dat je het weet. Voor zoveel mensen is dit een irritatie punt. Alleen wat kun je er aan doen? Kijk nu: Hoe je vergaderingen kunt veranderen 

 

 5. Wat kun je doen als werk heel complex wordt? 6 manieren om te vereenvoudingen (11:50)

Waarom voelen mensen zich zo ellendig en terug zich terug op het werk? Omdat de bedrijven steeds meer complexer worden, en de traditionele managementpijlers verouderd zijn, zegt Yves Morieux. In deze energieke talk biedt Morieux zes regels om werk te vereenvoudingen.

6. Hoe slagen? Door meer slaap! (4:03)

In deze korte lezing deelt Arianna Huffington een klein idee dat groot effect heeft: de kracht van een goede nachtrust. In plaats van op te scheppen over onze slaaptekorten, spoort ze ons aan om onze ogen te sluiten en het grote plaatje te zien: we kunnen slapen op weg naar meer productiviteit, geluk en slimmere besluitvorming.

  

7. De sleutel tot succes is doorzetten!  (6:08)

Angela Lee Duckworth liet een baan als adviseur achter zich en kreeg een ​​baan als lerares wiskunde op een openbare school in New York. Ze besefte al snel dat IQ niet het enige was dat de succesvolle studenten scheidde van degenen die het moeilijk hadden. In deze video legt ze haar theorie van "grit" uit als voorspeller van succes. Grit is leven alsof het een marathon is, geen sprint. Bekijk hier: De sleutel tot succes is vastberadenheid

 

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.