Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Doelen behalen? 7x tips om jouw doelen te bereiken

doelen behalen Sep 13, 2022
Vrouw schrijft doelen op om te behalen

Doelen behalen? Hoe kun jij stap voor stap je doelen bereiken. Hoe we ons leven in goede banen leiden met een drukke baan, fijn gezin en sociaal leven én ook nog tijd vinden om doelen te halen? Een ijzersterke planning is het antwoord! Door slimme organisatorische hacks toe te passen, overzie je zelfs in de meest chaotische ochtendspitsen en tussen drukke deadlines door je planning en blijf je kalm en zelfverzekerd. Hoe?! Deze 6 handige hacks maken van jou een organisatorisch talent die dingen slim en efficiënt aanpakt en doelen crusht, zelfs als dit nu nog niet een van je pluspunten is!

Stap voor stap je doelen bereiken

Wanneer je het super druk hebt, heb je nogal eens de neiging om de focus op wat echt belangrijk is te verliezen. Je werkt je een slag in de rondte, staat klaar voor je gezin, maar lijkt alsnog geen stap dichterbij je doel te zijn gekomen. Hoe dan!? Een druk gezinsleven combineren met een groeiende carrière vraagt om structuur, overzicht en de nodige organisatorische skills. Met deze 6 tips kun jij wél je doelen halen en gefocust blijven!

Braindumps

 

Zit je hoofd vol? Las een paar keer per week een braindump moment in. Oftewel; zet je timer op tien minuten, pak je planner of een vel papier en schrijf alles op wat in je opkomt. Dingen voor op je to do list, inzichten, dingen waar je je zorgen over maakt, karweitjes voor in huis. Door alles uit je hoofd op te schrijven, maak je je hoofd leger en zie je op papier wat je te doen staat. Hier kun je een goede to do list van maken zonder het overzicht te verliezen. 

Te veel doelen stellen? Wat zijn je prioriteiten?

Met een to do list werken is fijn en overzichtelijk, maar het kan ook de nodige stress opleveren. We zijn geneigd om ALLES op te schrijven wat we moeten doen. Maak voor het begin van je dag wat tijd om je taken te structureren en prioriteren! Kijk naar de deadlines die je hebt, de werkzaamheden die eigenlijk al wat laat zijn, de terugkerende taken (dagelijks, wekelijks, maandelijks, per kwartaal of per jaar), grote projecten die je in delen op moet gaan delen en belangrijke taken die je dichterbij je doel brengen. Doelen halen begint bij je keuze om taken die daaraan bijdragen wel of niet op te pakken. Neem de dingen op in je planning die de hoogste urgentie hebben en werk zo je takenlijst af.

Creëer de juiste routines om je doelen te bereiken

Structuur geeft vrijheid en ruimte om aan je doelen te werken! Hoewel je week en dag van uur tot uur inplannen je nu wat heftig lijkt, levert het je juist veel ruimte op. Vind routines in je dagen en weken. Zowel in je werk als in je privéleven. Kijk kritisch naar de terugkerende taken van je takenlijst. Hoe kun je deze zo efficiënt mogelijk indelen in je planning? Door ze op vaste momenten terug te laten komen, voorkom je tijdverlies door het niet kunnen maken door keuzes of verliezen van het overzicht.  

Werk in blokken aan je doelen

Deel je (werk)dag zoveel mogelijk op in blokken. Je zult zien dat je efficiënter en stiekem harder werkt, wanneer je jezelf een uur de tijd geeft om je mails weg te werken. Vermijd door de dag heen vervolgens zoveel mogelijk je mailbox en focus je steeds een X-aantal minuten op taken. Zo voorkom je dat je afgeleid raakt en niet de volle concentratie bij die ene taak kunt houden!

Geef alles een vaste plek

Het klinkt heel simpel, maar is een hele belangrijke regel om overzicht te bewaren. Leg al je spullen op een vaste plek en verlies geen tijd in eindeloze zoektochten naar je sleutels, laptop of agenda. Dit geldt trouwens ook voor de indeling van je computer of laptop en mailbox. Kijk eens kritisch naar je mappenstructuur en hoe jij documenten opslaat. Stiekem verlies je veel tijd in je zoektochten door de dag heen. Daarnaast zorgen dit soort momenten er ook juist voor dat je grip verliest op de structuur van je planning en uiteindelijk geen doelen halen zult.

Gebruik de Mombitious planner als go-to planning tool

Hij is onmisbaar in de tas van elke ambitieuze moeder: de Mombitious planner! Het is DE tool om je leven overzichtelijker te maken en meer te structureren. Je kunt er alles in kwijt. Je afspraken, een braindump, je to do list, doelen en nog heel veel meer. Deze leuke planner zorgt ervoor dat je dagen efficiënt in kunt plannen, zodat je vol energie kunt werken (aan je doelen) en volop van je gezin kunt genieten. Wil jij je doelen halen? Scoor jouw exemplaar vandaag nog en zet de eerste stap naar een overzichtelijk en gestructureerd leven!

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.