Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

10 Dingen die succesvolle werkende moms niet meer doen

ambitie moeders succesvol succesvolle moeders Aug 24, 2022

Je to do-list wordt steeds maar langer, terwijl de tijd alsmaar sneller lijkt te gaan. Waarom zitten er geen 48 uur in een dag? Als ik naar mezelf kijk, zou ik die extra 24 uur heel goed kunnen gebruiken. Mijn eigen bedrijf, mijn familie, een sociaal leven en dan af en toe ook nog even uit willen blazen. Het is niet niks! Om deze reden heb ik besloten een aantal dingen niet meer te doen. En dat scheelt!

1. Een perfecte 50/50-balans tussen werk en familie

Dit is natuurlijk altijd het streven, maar of het haalbaar is? Nee. Meestal is deze balans scheef. De ene keer neem je jezelf voor om ‘s avonds nog wat te werken, maar eisen je kids de aandacht op en de andere keer is het andersom. So be it, that’s life. Ik ben gestopt me hier druk over te maken, want dat bezorgt alleen maar stress!  

2. De doe-het-zelf-koningin uithangen

Hoe leuk ik het ook vind om te knutselen en lekker te bakken met de kids, dit kost gewoon (te veel) tijd. Natuurlijk maak ik hier af en toe tijd voor, maar om voor elke gelegenheid met lijmpistolen en figuurzagen aan de gang te gaan, mij niet gezien!

3. Ja zeggen tegen alles wat gezellig is

Heerlijk vind ik het, lekker met vriendinnen bijkletsen onder het genot van een goed glas wijn en borrelhapjes. Maar je hoeft echt niet meer bij elke verjaardag, borrel of babyshower aanwezig te zijn. We zijn geen 20 meer, dus probeer die FOMO (fear of missing out) maar af te bouwen en ga alleen in op uitnodigingen van de mensen die er écht toe doen en waar je écht zin in hebt.

4. Elk moment dat je vrij bent aan je kinderen besteden

Het fijnste wat er is: thuiskomen en lekker knuffelen met de kids! Maar voel je vooral niet schuldig als je een avondje me-time of een date night met je lover hebt gepland. Ook dat moet je onderhouden en die tijd met je kids haal je wel weer in!

5. Elke avond uitgebreid koken

Hoe graag ik het ook zou willen, ik ben nou eenmaal geen keukenprinses. Soms zie je op Instagram moms voorbij komen die in 20 minuten een perfecte insta worthy, vers bereide maaltijd op tafel zetten. En dan ook nog dagelijks nieuwe inspiratie! Ik heb dit een beetje opgegeven. Ik kook echt wel, maar zeker niet elke avond. Hoe lekker is het ook om vlak voor je je werk verlaat even snel eten te bestellen, zodat je als je thuiskomt niet meer hoeft te wachten. ;-)

6. Slechte tv-programma’s

En dat zijn er een hoop: van Temptation Island tot Heel Holland Bakt en van Boer Zoekt Vrouw tot GTST. Ook ik maak me hier wel eens schuldig aan, maar valt zo’n televisieprogramma en het scrollen door je feed nou echt onder quality me-time? Ik verkies een uurtje yoga of een heerlijk bad met een boekje toch echt boven het bankhangen voor de tv als ik mag kiezen!

7. Het huis een kinderspeelparadijs laten zijn

Waar ik eerst het liefst de boel de boel liet ‘s avonds, heb ik sinds kort een 10 minuten-regel ingesteld. Even 10 minuten knallen samen met mijn partner; het speelgoed terug in de opbergdozen, maar ook het opruimen van de keuken en het opvouwen van de was hoort hierbij. Zo begin je ‘s ochtends de dag zoveel beter en hoef je ook niet meer te struikelen over de knuffels of poppenhuizen nog voor je je eerste bakkie koffie achter de kiezen hebt.

Lees ook: Handig 10 minuten opruimregel!

8. Jezelf vergelijken met andere ouders

In het begin van het moederschap had ik nogal de neiging mezelf te vergelijken met andere moms. Hoe doen zij het? Ze zien eruit alsof ze 10 uur geslapen hebben, zetten elke avond een verse maaltijd op tafel én ze zijn ook nog bij elk wonder dat hun kind verricht aanwezig. Niets is wat het lijkt, ook de moeders die het perfect voor elkaar lijken te hebben, hebben wel eens een mental breakdown. Ieder huisje heeft z’n kruisje. :-)

9. Iedere keer opdraven wanneer je kids om mama roepen

Op de een of andere manier hebben mijn kids sneller de neiging om om “mama” te roepen dan om “papa”. Nu ik erachter ben dat het niet zoveel uitmaakt wie er daadwerkelijk komt helpen, neemt papa ook vaak genoeg deze taak op zich.

10. Te veel van jezelf verwachten

Etentje hier, werkafspraak daar, kids van het kdv halen; noem het maar op! Het liefst doe ik het allemaal zelf, ik hou graag de touwtjes in handen. Dat ik mezelf niet in zessen kan delen, daar ben ik inmiddels wel achter, dus ik ben nu aan het leren om hulp te accepteren. En dat gaat steeds beter!

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.