Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Gastblogger Celine Verhoef: Uitbesteden: hoe begin je er aan?

altijd druk ambitie balans georganiseerd moeder gezin werk combineren instagram moeder zelfstandigondernemer Jun 09, 2021
Bureau, gouden schaar hand met hallo

Er zijn vrouwen die het heel makkelijk doen: geld uitgeven aan zichzelf.

Ik ben niet zo’n vrouw. Ik geef liever geld uit aan m’n gezin of anderen om me heen. In m’n bedrijf werkte dat heel erg lang hetzelfde. Het eerste jaar heb ik nauwelijks geïnvesteerd en uitbesteden? Daar moest ik al helemaal niet aan denken, want mijn bedrijf is toch MIJN kindje?

Lange tijd heb ik alles alleen gedaan. Zelfs het bouwen van mijn eigen website en het maken van mijn huisstijl. En dat is oké, maar op een gegeven moment merk je dat het tijd is om hulp in te schakelen. Simpelweg omdat je niet alles meer alleen kunt (of wilt). Dat het je tijd gaat opleveren als je iemand toevoegt aan je team. Iemand die meer kennis heeft dan jij op bepaalde gebieden (en dat is zeker niet erg om toe te geven).

En ja, wellicht herken je de blokkades om uit te besteden.
Tijd, geld, controle....
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Alleen ga je misschien sneller, samen kom je absoluut verder.
En eerlijk, ik heb gemerkt dat sommige dingen ook sneller gaan omdat je nou eenmaal meer gedaan krijgt samen. Die investering haal je er dus ook dubbel en dwars uit!

Uitbesteden is eigenlijk een heel gek woord. We zouden het beter INbesteden kunnen noemen. Je haalt er namelijk iemand bij! Je haalt kennis in huis en gaat samen het avontuur aan.

 

Groeit jouw bedrijf of wil je meer tijd creëren?

Dan is het wellicht tijd om even kritisch naar dat lijstje te kijken wat je hebt liggen, met alle dingen die je nog wilt doen.

Om vervolgens deze vragen eerlijk te beantwoorden:
- Wat moet je zelf doen?
- Wat kun je uitbesteden?

 Echt waar, er zijn meer taken die je uit handen kunt geven dan dat je denkt.

Wat voorbeelden? Zelf werk ik inmiddels samen met een boekhouder, virtual assistant, content creator, business coach, video editor en heb ik ook een designer in m’n team voor wanneer nodig. En heb inmiddels de smaak te pakken. Privé hoop ik snel een schoonmaker aan het team toe te voegen.

 

Waar haal je de juiste freelancers of medewerkers vandaan?

Oké, top. Je wilt gaan uitbesteden. Dan is het tijd om die ene topper te vinden die je toe gaat voegen aan je team. Het kan me voorstellen dat je dan niet goed weet waar je moet beginnen.

Als je iemand in je team erbij wilt hebben heb je de keuze om een medewerker aan te nemen of dat je een freelancer inhuurt. Als je een medewerker wilt aannemen, laat je dan goed adviseren over de bijkomende kosten, contracten, etc. Want er komt best wel wat regelgeving bij kijken. Huur je een freelancer in, werkt die persoon niet voor jou maar in opdracht van jou. Ook met een freelancer kun je uiteraard afspraken maken in de vorm van een overeenkomst van opdracht. Zo weten alle partijen wat ze van elkaar kunnen verwachten. Dat is zeker fijn als je een lange termijn samenwerking aan gaat.

Zo kom je aan een goede freelancer of medewerker:

  • Vraag aan andere ondernemers of ze iemand kunnen aanbevelen
  • Zet een berichtje op jouw social media kanalen
  • Ga zelf opzoek op LinkedIn of andere social kanalen
  • Plaats een oproep binnen een facebookgroep voor ondernemers

Wil je het grootser aanpakken? Dan kun je een vacature plaatsen op diverse vacaturesites.

We zijn benieuwd naar jouw ervaring. 

 

Warme groet, 

Celine

 

 

 


Celine Verhoef, 30 jaar, is mama van twee kids én ondernemer. Op Instagram, in haar vlogs op YouTube en blogs bij Mombitious neemt ze je mee in haar leven vol imperfecties. Ze deel ervaringen, tips, tricks en the real deal rondom haar groeiende bedrijf en gezin. 

 

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.