Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Minder stress tijdens deze coronatijd! 3 secrets!

corona stress stress tijdens corona Oct 09, 2020
stress corona neem een bad

Juist in deze tijd is het niet gek om snel overwhelmed te raken. Misschien was je net bijgekomen van de vorige lockdown. Nu met weer slechtere coronacijfers, kan het heel goed dat je weer of nog steeds stress ervaart. Het is niet gek, thuiswerken, kids misschien om je heen omdat de school weer gesloten is, zakelijk is het aanpoten, wat het er ook aan de hand is hier zijn tips om minder stress te hebben tijdens deze tijd!  

1. Adem

Ademen is het makkelijkste om te doen, maar ook het makkelijkste om te vergeten. Vaak als ik keihard aan het werk bent dan voel ik me aan het einde van de dag onrustig. Mijn adem is dan ook heel hoog. Als ik op een dag een paar keer de tijd neem om rustiger te ademen. Dan voel ik me veel lekkerder. Dus mijn tips is dan ook let op je adem. Neem gewoon mini rust momentjes om even op je adem te letten. Ik weet hoe moeilijk het is daarom doe ik het volgende:

  1. Op mijn iWatch zit een timer die 2x per dag af gaat met een reminder adem even!
  2. Ik kies vaste momenten op een dag waarbij ik altijd probeer op mijn adem te letten. Namelijk op de fiets als ik mijn oudste uit school haal en als ik de kids op bed leg en daarna even mediteer. 

2. Geen adrenaline shotjes meer

In deze tijd wil je op de hoogte zijn van alles. Hoe gaat het met de besmettingen. Zijn de cijfers vandaag hoger of later? Wat is de verwachting? Natuurlijk wil ik het nieuws ook bijhouden. Juist ook omdat ik het belangrijk vind hier zakelijk eventueel op in te springen. Maar, het kan juist ook wel heel onrustig worden. Bij de eerste golf volgde ik elk uur bijna het nieuws. Nu heb ik besloten dat niet te doen en op één moment van de dag er naar te kijken. That's it! Niet bij opstaan, lunch en naar bed gaan op nu.nl blijven hangen dus!

 

Veel beter is om die tijd te gebruiken om lekker naar buiten te gaan. Na de lunch lopen we standaard buiten een rondje! Heerlijk! 
 
Dit geld natuurlijk ook voor social media. Dit hoeft niet meteen een social media detox te betekenen (mag natuurlijk wel)!

3. Blijf sporten

Sporten is voor mij een uitlaatklep ook al zie ik er bijna altijd tegen op. Juist door te bewegen kan ik beter met stress omgaan! Ik probeer elke week hard te lopen en één of twee flinke yoga sessies te doen van 40 minuten!

4. Waar ben je dankbaar voor

Elke avond schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben. Hierdoor ga ik nog lekkerder slapen. Ook gedurende dag vallen er steeds meer momentjes op dat ik dankbaar voor iets bent! En dat is een heerlijk gevoel!

5. Badder tijd!

Pak minimaal één avond in de week om even tijd voor jezelf te hebben. Ga uitgebreid in bad, doe een maskertje op en schenk een wijntje in! Cheers!

Dit zijn allemaal hele makkelijke suggesties. Soms kan een hele kleine verandering een heel groot effect hebben! Stay safe en laten we elkaar allemaal helpen!

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.