Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Zwanger en vol voor je carrière gaan?

werkende moeder zwanger carrière zwanger en voor je carrière gaan zwanger werken Jul 29, 2019

Je bent zwanger, maar je zit niet suf op de bank. Je carrière vind je nog steeds super super interessant. Ja babykleertjes vind je schattig, maar je hoofd zit daar nog niet helemaal. Is er wat met je mis? Nee hoor! Alleen hoe ga je daar mee om? Je hoofd dat constant vol zit met nieuwe ideeën. En daarbuiten heb ik ook nog mijn gezin waar ik aandacht aan wil besteden, yoga en vriendinnen die ik regelmatig wil zien. De hamvraag: Hoe blijf ik in balans terwijl ik zwanger ben?! Hoe kan ik toch voor mijn carrière gaan?

Kun je zwanger zijn en voor je carrière gaan?

Deze vraag heb ik mezelf al meerdere keren gesteld. Maar gelukkig, het is mogelijk! Het zou ook veel te zonde zijn als je door je zwangerschap je ambities laat versloffen. Ik moet eerlijk zeggen, ik voel me fantastisch en heb bijna niet eens door dat ik zwanger ben! Af en toe de gebruikelijke kwaaltjes en wat schopjes (gelukkig), maar verder is er niet zo veel veranderd. En dat is nou juist het gevaar, als ik niet uitkijk pak ik veel te veel hooi op mijn vork. Om die reden moet ik mezelf even wat discipline opbrengen om me aan een aantal regels te houden. Daarom in dit artikel een paar tips. For the baby’s sake (and mine..)!

Me-time: beauty avond  

In bad, dat is voor mij pas écht relaxen. Gewoon met een tijdschrift, even een momentje voor mezelf. We hebben in ons nieuwe huis een prachtig exemplaar, dus daar moet zeker gebruik gemaakt van worden. Daarna gebruik ik een aantal fijne verzorgingsproducten, lak ik mijn nagels en ben ik weer helemaal ontspannen en ready to rumble!

Even pauze

Je kent het vast wel, zit je net lekker in je workflow moet je pauze houden. Grof gezegd haat ik dat... Toch merk ik dat als ik heel de dag van hot naar her aan het gaan ben, ik niet goed adem. Ik word onrustig en merk dat ik me gestrest voel. Ik kreeg als tip om af en toe even apart te gaan zitten. Kom even tot rust met een kop thee. I know, dat is best een uitdaging, maar ik merk als ik het wel doe dat ik aan het einde van de dag veel meer energie heb.

De carrière tip! Start een bullet journal, voor al je hersenspinsels!

Als ik het idee heb dat ik het overzicht verlies, krijg ik stress. Zeker nu ik zwanger ben, is dat overzicht soms ver te zoeken! Het is van groot belang dat ik de controle hou over wat me allemaal te wachten staat. Sinds een paar maanden ben ik begonnen met een bullet journal. Dit werkt zo fijn, je zit niet vast aan een bepaalde indeling, dus je kunt volledig je creativiteit kwijt. Én alles wat je moet onthouden, maar even niet in je hoofd kwijt kunt. Ik gebruik zelf een bullet journal op mijn iPad dus een digitale, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een fysieke variant.

Werk met projecten als je zwanger bent

Als je honderd dingen tegelijk doet kom je nergens. Kies dus één project en ga daar lekker mee aan de slag. Ik heb een wensenlijst van wel 1000 te gekke ideeën die ik zou willen aanpakken, maar ik moet realistisch zijn. Als straks de kleine geboren is, kun je (een periode) niet alles. Je kunt beter één ding af hebben dan van alles een beetje.

Op je tandvlees je bevalling in

Stel voor jezelf een limiet tot wanneer je met alles doorgaat en wanneer je zwangerschapsverlof begint. ik weet van mijn vorige zwangerschap dat ik tot een week voor de bevalling nog wel op kantoor was, natuurlijk geen volle dagen. Het lastige vond ik dat ik me niet geestelijk kon voorbereiden op de kleine die er aan kwam.

Dus heb ik me nu voorgenomen dat ik dit keer ook echt tijd wil hebben voor de bevalling waar ik echt met babydingen bezig kan zijn. En natuurlijk gezellig tijd kan doorbrengen met Maud!

Wat is nu echt belangrijk?

Klinkt lekker cliché maar hé, we moeten daar ook wel eens even bij stilstaan! Als ik denk aan mijn kleintje die ik al heb rond lopen, en dat er nog eentje aankomt, dan realiseer je je wel weer even wat is nu echt belangrijk. In de waan van de dag kun je dat echt vergeten. Heb jij al een klein spookje rondlopen? Zet een fotolijstje op je bureau. In super drukke momenten denk je weer even ooooh ja!

Leg je bij de struggles neer

Ja het blijft een struggle, dat je zult hebben als je zwanger bent, maar ook als je kindje er straks is. Gebroken nachten, borstvoeding gaat niet of te goed, wennen aan een nieuw ritme nou ja je kent het wel. Of je kent het niet, maar ik wil je niet ontmoedigen :)  Neem maar van mij aan dat het handig is om je bij de struggle neer te leggen. En meer een instelling te hebben go with the flow. Je hebt fantastische dagen er tussen zitten en soms ook een off day… So be it!

Mindful zwanger

Al jaren probeer ik mindful door het leven te gaan. Ik geloof dat je dagelijks zoveel prikkels krijgt dat het goed is om af en toe gewoon even in het “hier & nu” te zijn. Dat is helemaal belangrijk tijdens je zwangerschap, als je aan het bevallen bent of als (nieuwe) moeder. Toen ik van Maud zwanger was heb ik mindfull bevallen gelezen en daar heb ik zowel tijdens mijn zwangerschap, gedurende de bevalling en daarna aan gehad. Dus ja, ik verplicht mijzelf om het boek opnieuw te lezen.

Zwangerschapsyoga

Ga naar zwangerschapsyoga! Het verplicht je om écht één keer per week tijdens dat uurtje met je hummeltje bezig te zijn. Kijk wel goed welke yoga bij je past. Sommige zijn mega zweverig. Ik vind die lessen echt super fijn. Het helpt me om even rust te krijgen in mijn hoofd en ook krijg je goede tips, waardoor ik steeds zelfverzekerder word over de aankomende bevalling.

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.