Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Werkende moeder en stress? 8 tips voor minder stress

stress stress werkende moeder tips bij stress werkende moeder Jul 24, 2019

Werkende moeders worden dagelijks geportretteerd als razende wervelwindjes die krampachtig alle ballen hoog proberen te houden. Zowel op het werk als binnen het gezin. Dit is vooral het beeld wat de media ons opdringt. De boodschap daarbij is vrij duidelijk. Moeders zijn compleet mentaal en fysiek opgebrand. Ze houden geen of nauwelijks tijd over voor zichzelf. De zeldzame vrije tijd die er bestaat, gaat op aan het gezin én hun baan.

Maar komt dit eigenlijk wel overeen met de werkelijkheid? Hoeveel moeders ken jij die in dit profiel passen? Natuurlijk zijn werkende moeders druk. En ja, daar horen af en toe wat spanningen bij. Toch bestaat er een effectieve methode waardoor werkende moeders minder stress ervaren. Ze houden zelfs tijd over voor een goede nachtrust én quality time met het gezin. Hoe? We hebben 8 tips voor minder stress voor je op een rij gezet.

1. Durf nee te zeggen

Een moderne moeder die een minimalistische levensstijl hanteert, durft gerust nee te zeggen. Ze weet waar haar grenzen liggen en respecteert die. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar gezin. Haar vrije avond is heilig verklaart, en ook de zondagsrust houdt ze in ere. Een minimalistische moeder zegt niet alleen nee tegen een onmogelijke deadline van haar werkgever, maar ook tegen haar kinderen.

2. Bewust met geld omgaan

Een moeder die bewust bezig is weet waar ze haar geld aan spendeert. Ze maakt slimme keuzes voor wat betreft de kleding voor haar oudste kind. Recycling op lange termijn is hier de absolute key. Ze geeft geen geld uit aan dure luxeproducten maar investeert met het oog op de toekomst. Pas als de kinderopvang niet meer nodig is, denkt ze na over die nieuwe keuken. Deze efficiënte kostenbesparing geeft financiële ruimte en daarmee dus ook rust.

3. Ze volgt haar eigen pad

Een werkende moeder zonder stress is niet gevoelig voor de mening van anderen. Dat blijkt ook uit haar garderobe. Deze bestaat uit enkele comfortabele maar vrouwelijke setjes waarmee ze naar hartenlust kan combineren. Daarmee straalt ze professionaliteit en elegantie uit zonder dat haar bankrekening een rode gloed vertoont. Met uitzinnige en vaak dure trends doet ze niet mee. Niet op het gebied van kleding, en ook niet als de kinderen moeten trakteren op school. Goedkope en zelfgemaakte boterkoekjes smaken immers net zo lekker als cupcakes van die té dure bakker.

4. Goede balans in wekelijkse activiteiten

Als werkend moeder ziet de echte minimalist met een wakend oog toe op de wekelijkse activiteiten. De kinderen doen slechts één sport, geen 3. Daarnaast zijn er familie uitjes en activiteiten op gezette tijden, maar geeft ze haar kinderen als moeder ook de ruimte om vrij te kunnen spelen. Door het bijhouden van een familie agenda weten zowel zij als haar kinderen precies waar ze aan toe zijn.

5. Leren delegeren

De werkende moeder kan delegeren als geen ander. Ieder heeft zijn eigen taak. Niet alleen haar partner, maar ook de kinderen voeren kleine werkzaamheden uit. Dat maakt ze niet alleen zelfstandig, maar geeft ze tevens een goede basis. Ook al is ze een super mama, ze kan nou eenmaal niet alles alleen.

6. Ze kent haar prioriteiten

Een werkende moeder zonder stress weet waar haar prioriteiten liggen. Ze weet de juiste keuzes te maken voor haarzelf én haar gezin. Zo is het jaarlijkse weekendje weg met haar partner zonder kinderen een must. Ook aan de wandelgroep op zaterdagmorgen wordt niet getornd. Daarnaast doet ze niet mee aan onverwachte dates of uitnodigingen die toch alleen maar energie kosten. Ze durft nee te zeggen omdat ze haar prioriteiten prima kan stellen.

7. Management op het werk

Ook op het werk heeft deze moeder alle touwtjes in handen. Ze weten dat ze haar na werktijd niet telefonisch lastig moeten vallen met ingewikkelde kwesties. Haar mailbox staat open, maar deze wordt pas de volgende dag uitgelezen. Weekend is voor werkende moeders ook echt weekend. Dat betekent ook dat de vrijdagmiddag vergadering van 16.00 mét aansluitende borrel een absolute no-go is. Ze laat haar werk én de bijkomende stress achter op het kantoor.

8. Ze kan werk en privé prima combineren

De minimalistische moeder kan werk en privé prima combineren. Sterker nog, deze twee elementen vullen elkaar prima aan. Het werk is een goede uitvalsbasis om even aan de dagelijkse werkzaamheden te ontsnappen. Zo kan ze thuis tot rust komen en optimaal van haar gezin genieten.

De werkende moeder zonder stress weet welke dingen belangrijk zijn voor haarzelf en haar gezin. Ze durft nee te zeggen en prioriteiten te stellen. Werk en privé houdt ze gescheiden, maar weet deze toch tot een ideale combinatie te maken. Daarnaast is ze de spil van de familie en verdeeld ze haar kostbare tijd geraffineerd tussen haar privéleven en haar werk.

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.