Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Georganiseerd blijven als werkende moeder? Geen probleem

georganiseerd moeder werk privé werkende moeder Jul 22, 2019

Zo veel dingen om te doen, zo weinig tijd. Hoe blijf je nou georganiseerd als je de hele dag van hot naar her aan het rennen bent? Spullen van de kids en je eigen werktas raken constant door de war, ken je dat? Daar moet je een systeem op bedenken, als alles fysiek georganiseerd is ben je in je hoofd ook veel rustiger. Ik heb tips!

Je wilt natuurlijk niet dat jouw luxe boterham met rosbief, truffelmayo en rucola in de lunchbox van je peuter terecht komt. Ik kan zeggen dat ik inmiddels een aardige pro ben in het organiseren van mijn shizzle, dus let goed op en thank me later!  

Plannen, plannen, plannen

Als je niet plant, dan komt er niks van je dagelijkse to do’s terecht. Je hoeft echt geen weken of maanden vooruit te plannen (yikes!), maar een planning per dag is onmisbaar voor mij. Gewoon ‘s ochtends of de avond van tevoren even voor jezelf opschrijven (of in notities in je telefoon) wat je te doen staat en klaar is kees. Hoe heerlijk is het als je door de dag heen dingen kunt afstrepen?

To do-apps

Tegenwoordig heb je allerlei handige online to do-programma’s. Momenteel gebruik ik zelf todoist, hiervan is zowel een website als app beschikbaar. Zo kun je als je on-the-go bent even gauw iets toevoegen en dan later bekijken wat voor prioriteit dit heeft. Op je computer kun je een handige sneltoets toevoegen (voor Mac-gebruikers: cmd + T). Zodra je iets te binnen schiet, zet je dit door middel van de sneltoets in het programma, zonder dat je hoeft te stoppen met waar je mee bezig bent. Het is wel van belang dat je dit programma goed bijhoudt, anders heeft het geen zin. ;-)

Notitieboekje

Misschien old fashioned, maar soms wil je gewoon even iets opschrijven in plaats van lijsten maken op je laptop of smartphone. Mijn tip is om de doelen voor langere termijn voor jezelf op te schrijven. Hier heb je niet dagelijks mee te maken, maar je kunt ze wel even kwijt. Zo is je hoofd weer wat leger, alles scheelt! Ga eens in de zoveel tijd door deze lijst heen om te checken wat de status is.

Stap voor stap

Hetgeen waar ik het meest tegenaan liep (soms nog steeds), is dat ik alles tegelijk wilde doen. En nee, dat gaat niet. Zorg ervoor dat als je je lijstje voor de dag klaar hebt staan, je de dingen één voor één afwerkt, anders loop je over en heb je straks alles half af. De helft van je boodschappenlijstje, de helft van je was opgevouwen, de helft van je kind aangekleed (geintje). Je snapt me!

Werktas, luiertas, alles-tas?

Soms moet je jezelf een beetje verwennen. Als working mom loop je er vaak tegenaan dat je handtas een soort combi-tas is. Je kunt er van alles in vinden, van dossiers tot poetsdoekjes en van lipgloss tot speentjes. Ik heb laatst een echte designer bag voor mezelf gekocht en daarbij de belofte gedaan de tas georganiseerd te houden. En dat lukt! Door middel van kleine etuitjes categoriseer ik de verschillende items in mijn tas en zo blijft ‘ie vrijwel altijd netjes! Voor de overige spullen, zoals sleutels, heb ik een vast plekje bedacht. Ideaal zo’n werktas & luiertas in één.

Gedeelde boodschappenlijst

Zo handig, er bestaat dus een app waarmee je een gedeelde (boodschappen)lijst kunt creëren: Google Keep. Mijn vriend en ik kunnen allebei items toevoegen aan de lijst en afvinken zodra ze in het boodschappenmandje liggen. Ook handig als je boodschappen uit verschillende winkels moet hebben!

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.