Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Zwangerschapsverschijnselen: mijn eerste zwangerschapssymptomen

eerste verschijnselen zwangerschap zwanger symptomen zwangerschapsverschijnselen Jul 31, 2019

Zwangerschapsverschijnselen, wanneer kreeg ik de eerste symptomen? Bij beide zwangerschappen voelde ik al snel wat kleine signalen. Ik dacht nog: misschien verbeeld ik het me wel! Ik denk omdat ik graag zwanger wilde worden. Toch waren er duidelijk symptomen waar ik echt niet omheen kon. In dit artikel een lijstje van mijn persoonlijke, eerste symptomen van de zwangerschap.

Je lichaam kan je in het begin aardig voor de gek houden. Als je graag zwanger wilt worden ben je natuurlijk extra alert (ik in ieder geval wel). Probeer het een beetje los te laten is mijn tip. Als er dan symptomen zijn die echt opvallen, is de kans groot dat je zwanger bent!  

Dit waren mijn eerste symptomen van mijn zwangerschap:

1. Misselijkheid - eerste teken?

Misselijkheid is het toch wel het bekendste symptoom van een zwangerschap, heel veel vrouwen hebben hier flink last van. Nu moet ik eerlijk zeggen, speelde de misselijkheid pas na zo’n 11 weken op, dus een eerste symptoom was het niet. Zo zie je maar, elk lichaam reageert anders.

2. Pijn en steken in de onderbuik

In het begin voelde ik in mijn onderbuik kleine steekjes die ik niet echt kon plaatsen. Is er een griepje opkomst? Is het een aankomende menstruatie? Nee hoor, het was een van de eerste symptomen van mijn zwangerschap. Van beide zwangerschappen zelfs!

3. Dorst

Wat had ik een dorst helemaal in het begin van mijn zwangerschap! Voornamelijk dronk ik water en thee. Je zit sowieso al veel vaker dan gewenst op het toilet, dus die extra liters kunnen er ook nog wel bij. Zo grappig bij mijn eerste zwangerschap, had ik in het begin ook al dit symptoom!

4) Moe

Stilzitten is niet echt iets waar ik goed in ben, ik ben graag bezig! Voordat ik een zwangerschapstest deed, was ik wel al sneller moe dan normaal, maar ik dacht toen niet direct aan een zwangerschap. Ik ben vrij druk, dus had al langer last van dit verschijnsel haha!

5) Last van mijn darmen/ buikpijn

Geen enkele van de zwangerschapssymptomen is fijn, maar op deze had ik persoonlijk niet gerekend. Moe, misselijk, gevoelige borsten en vaak naar het toilet gaan zijn de klachten die ik had verwacht, maar ik wist niet dat je ook zo’n last kon krijgen van je darmen! Gelukkig was dit maar een paar weken zo en namen deze klachten daarna af.

Eerste symtomen waren bij mij goed merkbaar!

Deze eerste zwangerschapssymtomen in combinatie met een onverklaarbaar gevoel, wist ik: ik moet een zwangerschapstest gaan doen!

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.