Vliegen met een peuter

Vliegen met een peuter spannend? Dat hoeft echt niet! Niet als je voldoende vermaak meeneemt! Als je net als mijn vriend en ik van reizen houdt, is op vakantie gaan met de auto niet altijd een optie. Wij gaan, als het even kan, graag “overseas” voor onze vakanties en dan heb je toch écht geen andere keuze dan te gaan vliegen. Ik weet het nog als de dag van gisteren: de eerste keer dat we op vliegvakantie gingen nadat Maud geboren was. Spannend! In dit artikel deel ik mijn persoonlijke tips om je kids te vermaken in het vliegtuig.

Mini-reisboekjes voor peuters

Je hebt tegenwoordig allerlei kinderboeken op reisformaat, superhandig! Als je ze ook nog inpakt van tevoren, heb je zelfs dubbel vermaak: eerst het uitpakken en daarna het (voor)lezen.

Koptelefoon voor een peuter

Meestal kun je tijdens je vlucht (zeker bij lange vluchten) verschillende films kijken in het vliegtuig via het schermpje op de hoofdsteun voor je. Hierbij zijn kinderfilms vaak een aparte categorie. Misschien is je peuter nog te klein, maar als je hem bij je op schoot zet en een koptelefoon (in kindermaat) opzet, gaat dit prima! Een alternatief is natuurlijk de iPad meenemen en hier van tevoren films op downloaden.

Magnetisch schrijfbord

Zo handig deze dingen! Je kind kan steeds opnieuw tekeningen maken, zonder dat het enige zooi geeft of er kleurpotloden door het hele vliegtuig rollen. Echt een aanrader als je het mij vraagt!

Cadeautjes voor in het vliegtuig

Het hoeven niet eens nieuwe speeltjes of spelletjes te zijn die je inpakt, maar het uitpakken geeft gewoon al zo veel plezier!

Snacks voor in het vliegtuig

Deze tip is niet alleen om je peuter of kinderen rustig te houden, maar helpt ook bij je eigen gemoedstoestand tijdens de vlucht. ;-) Het vliegtuigeten is vaak niet echt om over naar huis te schrijven, dus als je tijdens je voorbereidingen wat rozijntjes of andere snacks inpakt, ga je daar geheid blij van worden. En een doosje rozijnen meteen even inpakken voor je peuter is meteen een mooi vermaak moment!

Rek en strek voor peuters

Van nature zijn kinderen nieuwsgierig en beweeglijk. Zorg dat je af en toe een beetje met ze rondloopt, het is natuurlijk ook mega spannend en leuk om te kijken wat er allemaal in zo’n vliegtuig gebeurt! De meeste stewards en stewardessen gaan goed met kinderen om, dus met een beetje geluk kom je er eentje tegen tijdens de ontdekkingsreis door de wandelgangen van het vliegtuig.

Close

50% Complete

Ik deel tips voor ambitieuze moms!

Meld je aan voor deze (gratis) mailing en ontvang praktische tips hoe je het beste uit jezelf kunt halen, meer energie kunt krijgen en minder stress.