Reorganisatie lingerielade na je bevalling

2_hellofashion2.jpg

Na 9 maanden voedingsbeha’s en comfortabele kleding is het weer tijd om je sexy te voelen! Hiermee mag je jezelf best een beetje verwennen, goede lingerie is nou eenmaal niet goedkoop. Het is een investering in jezelf (én in je relatie) om na je bevalling een rondje lingeriewinkels te doen!

Je lichaam is enorm veranderd, dus het kan zelfs geen kwaad om de boel even opnieuw te laten opmeten bij de betere lingeriewinkels. Zodra je dat hebt gedaan, kun je los!

Zwanger = comfortabele lingerie

Voordat ik zwanger raakte van Mink, wilde ik eigenlijk al nieuwe lingerie aanschaffen, dat had ik namelijk al in tijden niet gedaan. Toen ik in verwachting bleek, moest ik het toch weer uitstellen. Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam dusdanig, dat het zonde is om nieuwe, dure lingerie aan te schaffen. Bovendien, het comfort gaat in deze periode écht even voor.

Borstvoeding voorbij: let’s shop till you drop!

Nadat de borstvoedingsperiode voorbij was bij Mink, durfde mijn vriend mij (niet geheel subtiel) eindelijk duidelijk te maken dat m’n lingerie aan vervanging toe was. Nu moet ik toegeven, ik kon hem geen ongelijk geven. Ik kon de mix and match trend zelfs niet meer als excuus gebruiken, er viel geen setje meer van te maken! Op zoek naar iets nieuws dus.

Basics

Lingerie is geen straf om te kopen. Er is tegenwoordig zoveel keuze: in pasvorm, kleur, print, noem maar op. Om te beginnen moest ik van mezelf een aantal goede basics aanschaffen, want zelfs deze zijn niet meer oubollig! Bij Calvin Klein en Triumph ben ik hiervoor goed geslaagd.

Met de mode mee: Love Stories

Ook ìk ben stiekem gevoelig voor trends. Een vriendin wees me op de bralettes, zoals dat heet, van Love Stories. Het zijn prachtige beha’s in hippe prints en van mooi kant, maar met weinig ondersteuning. Dit is wel even wennen als je beha’s met een beugel gewend bent. Nu moet ik zeggen dat het een stuk vrijer aanvoelt en zalig zit! Wanneer je een topje aan hebt waarin je wat meer volume wil creëren, zou ik deze bralettes afraden. ;-)

Nachtkleding

Als ik dan toch bezig ben, kan ik net zo goed mijn nachtkleding ook even vernieuwen, dacht ik. Wat oude T-shirts van vriendlief en versleten pyjamabroekjes doen het effect van de nieuwe lingerie dan weer teniet natuurlijk. Fijne slaapjurkjes of zachte tops met leuke broekjes (een lange broek als het koud is) zijn er voldoende te vinden en het staat nog leuk ook!

Beloon jezelf na je bevalling

Als moeder zijnde begrijp ik dondersgoed dat het verleidelijk is om na je bevalling nog in je comfortabele zwangerschapsondergoed rond te lopen. Je hebt je oude lichaam niet direct terug, dus wat heeft het voor zin om nieuwe lingerie aan te schaffen?

Dat zal ik je vertellen: je voelt je er zo veel beter door! Op het moment dat je nog aan je oude ondergoed blijft vasthouden, geef je jezelf de kans niet om je weer sexy te voelen. Ook zal het langer duren voor je jezelf ertoe kunt zetten die zwangerschapskilootjes kwijt te raken. Geloof mij, nieuwe lingerie is the key to success om je weer mooi en zelfverzekerd te laten voelen!

Frouke Rutteman