Peuter meenemen naar een restaurant? Mijn tips!

Mijn vriend en ik zijn dol op uit eten gaan. Lekker even met z’n tweetjes erop uit, onszelf in de watten leggen onder het genot van allerlei heerlijks, liefst gepaard met een goed glas wijn... Je kent het wel! Toen kwam Maud en daarna Mink… Uh oh, kunnen we nu nog wel uit eten gaan? Zeker! Misschien niet onder dezelfde condities als toen we nog met z’n tweeën waren, maar niet minder leuk! In deze post deel ik mijn tips en tricks met betrekking tot uit eten gaan met kids.

IMG_8881.jpg

Vermaakt mijn peuter zich wel?

Je grootste angst is waarschijnlijk, zo kan ik me voorstellen, dat je kindje zich niet vermaakt en naar huis wil voordat je aan je voorgerecht begonnen bent. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vanzelfsprekend kun je niet van 20.00 tot 0.00 uur uitgebreid gaan zitten dineren, maar twee uurtjes moet toch lukken. Persoonlijk vind ik met telefoons aan tafel verschrikkelijk (call me old fashioned), maar als ik met de kids uit eten ga, maak ik een uitzondering. Er staan verschillende apps met leerzame spellen op mijn telefoon en zo vermaken ze zich prima! Ook niet onbelangrijk: zo kunnen mijn vriend en ik ons af en toe even focussen op onze gerechten en elkaar!

Mijn tips & tricks

  1. Kies voor een kindvriendelijk restaurant, deze zijn er voldoende.

  2. Ga bijtijds eten, zo is de kans groter dat je kids het volhouden en liggen ze ook weer op tijd in bed.

  3. Neem een iPad/telefoon/iets anders mee waarmee ze zich kunnen vermaken. Zo krijg je af en toe de rust om daadwerkelijk een hap van je eten te nemen. ;-)

  4. Vraag in het restaurant om een kleurplaat of iets anders om mee te spelen. Alles wat nieuw is, is interessant!

  5. Kies niet voor een uitgebreid menu, maar sla het voor- of nagerecht over.

  6. Vraag van tevoren aan het restaurant of er plaats is voor de kinderwagen naast je tafel, dan kan je kindje daarin slapen.

  7. Probeer het patat-met-kipnuggets kindermenu te vermijden, dat kan namelijk makkelijk! Waarschijnlijk eet je dit thuis ook niet elke avond, dus probeer te kijken of er iets (kindvriendelijks) voor ze op de kaart staat wat geen fastfood is. Betrek je kindjes bij dit proces, vinden ze vaak nog leuk ook!

  8. Beloon je kids als de avond goed is verlopen, zeker in het begin, dan zullen ze het een volgende keer ook leuker vinden om mee te gaan.