Ochtendritueel kind - Zo ziet mijn ochtendritueel eruit

Een ochtendritueel, do or don’t? Het enige wat ik weet is dat het voor ons gezin onmisbaar is, zeker nu we twee kindjes hebben. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn en kan de dag (meestal) stressloos beginnen. Nu we onze draai hebben gevonden, vind ik het leuk om ons ritueel met jullie te delen! Ook ben ik heel benieuwd naar jullie ochtendritueel, sharing is caring!

Favo moment van de dag: Kroelen in bed!

Wat voor mij heel goed werkt is het rustig beginnen van de dag. Geen gehaast, daardoor kan er alleen maar van alles misgaan. Dan laat ik borden uit m’n handen vallen, vergeet ik spullen mee naar kantoor te nemen of komt Mink op het KDV aan zonder fles. Herkenbaar? ;-) Ik heb ‘s ochtends gewoon even de tijd nodig om op te starten.

Het kroelen in bed is een vast moment om de dag te starten, heerlijk! Als Maud wakker wordt, komt ze naar ons toe en kletsen we gezellig. Zodra ze Mink hoort, rent ze naar hem toe om hem lief goedemorgen te wensen! Lo en ik douchen om de beurt, dan kan de ander vast aan de slag met de kids.

Douchen

Als ik ga douchen, gaat Maud met mij mee de badkamer in en duikt zij even gauw in bad, twee vliegen in één klap dus! In de tussentijd kan Lo nog even rustig wakker worden en Mink aankleden. Daarna draaien we de rollen om en kleed ik Maud aan terwijl haar broertje gezellig door haar kamer kruipt.

Momentje me-time

Ik zeg het eerlijk, ik heb het redelijk goed voor elkaar. Na het douchen en aankleden van de kids neemt Lo ze mee naar beneden, zodat ik nog even tijd heb om mezelf wat kleur te geven en m’n haar enigszins in model te brengen. En dat is nodig, kan ik je vertellen... Ik probeer dan bovendien een paar ademhalingsoefeningen te doen. Dat is zo'n aanrader en geeft het begin van je dag zo'n boost! Vervolgens maak ik gauw alle bedden op en daarna is het tijd voor het ontbijt! Totaal duurt dit ritueel zo'n 15 minuten max.

Ontbijt met peuter + baby!

Eerlijk is eerlijk, na het kroelen is dit toch wel mijn favo moment van het ochtendritueel. Koffietje, krantje, ontbijtje. Vaak probeer ik bij het ontbijt nog een smoothie te maken, ik heb vrijwel altijd bevroren vruchten in de vriezer liggen. Liefst in combinatie met wat groen (spinazie), zodat iedereen een flinke boost krijgt, ook omdat Maud ‘s avonds niet veel groente eet.

 

Haren kammen (geen favo ritueel voor een peuter)

Maud haar minst favoriete moment van de dag is het haren (door mij laten) kammen. Onder het mom van ‘speelkwartiertje’ gaat dat nu steeds beter! Zij mag na het ontbijt nog even iets leuks doen en intussen pak ik gauw mijn moment om haar haren te borstelen. Doordat ze lekker aan het spelen is, wordt dit ritueel een stuk minder erg.

Vaste zakjes voor het KDV

De kids hebben op een dag van alles nodig; denk aan schone kleding, knuffels, speelgoed etc. Om niets te vergeten heb ik verschillende etuitjes die elk hun eigen doel hebben. Op deze manier is het ‘s ochtends een stuk overzichtelijker en vergeet ik minder snel iets!

Heerlijk ochtendritueel: samen wegbrengen

Drie dagen per week komen er opa’s en oma’s bij ons thuis. Heel veel geluk hebben wij daarmee, dat besef ik maar al te goed! Wel gaat Maud een hele dag en nog een aantal ochtenden naar het KDV, meestal proberen Lo en ik haar samen weg te brengen. Dat vindt ze fantastisch!

Op de fiets naar kantoor

Momenteel werk ik vier dagen per week, ik probeer die dagen op de fiets naar kantoor te gaan. Heen en terug is dat toch weer een half uurtje lichaamsbeweging dat je meepakt!

Extra: avondritueel = clean keuken

Wat heeft een avondritueel met een ochtendritueel te maken? In mijn geval maakt of breekt mijn avondritueel mijn ochtendritueel. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om ‘s avonds voordat ik naar bed ga nog even tien minuutjes op te ruimen. Dit zorgt ervoor dat ik me ‘s ochtends niet hoef te ergeren aan de rommel van de dag ervoor.

Op sommige dagen zijn er opa’s en oma’s en op andere dagen is de huishoudelijke hulp er weer, ik vind het fijn als het dan geen troep is. Voorheen racete ik ‘s ochtends nog als een malle door het huis heen om dit (vervelende) klusje te klaren, maar dat is toch geen lekkere start van je dag!

Een goede ochtend, een goede dag!

Het helpt mij zo om 's ochtends rustig te beginnen. Vaak zijn onze dagen al een race tegen de klok. Ik kan door een rustige ochtend gedurende de rest van de dag ook veel rustiger en relaxt blijven!

Hoe ziet jouw ritueel eruit?

Ik ben ook heel benieuwd hoe jullie ochtendritueel eruit ziet. Laat je tips en tricks achter in de comments en wie weet creëren we met elkaar wel hét perfecte ochtendritueel!

Close

50% Complete

Ik deel tips voor ambitieuze moms!

Meld je aan voor deze (gratis) mailing en ontvang praktische tips hoe je het beste uit jezelf kunt halen, meer energie kunt krijgen en minder stress.