#MOMBITIOUS MOM: PAULINE WEURING

We laten je regelmatig kennismaken met een #Mombitious Mom die ons inspireert. Deze week Pauline Weuring, bekend van haar foodblog Uit Pauline’s Keuken en mama van Merlijn (11 maanden)!Zeg je ‘foodie’, dan zeg je ‘Uit Paulines Keuken’. Pauline Weuring (36) runt al jaren haar populaire foodblog uitpaulineskeuken.nl dat vol staat met heerlijke fresh & easy recepten en prachtige foto’s. Sinds oktober 2017 zijn zij en vriend Maurits de trotse ouders van Merlijn. Ze geeft ons een kijkje in haar leven en het moederschap!

Hoe ziet jouw leven eruit?

Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Dat klinkt heel fijn en dat is het ook! Sinds 2010 run ik uitpaulineskeuken.nl: een foodblog waar ik dagelijks leuke recepten en culi-inspiratie deel.

Ook heb ik drie kookboeken geschreven: Uit Pauline’s Keuken, Het voedselzandloper kookboek en Feel good food.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Het vinden van een balans vond ik best een uitdaging na de geboorte van Merlijn. Met een eigen bedrijf gaat het werk eigenlijk altijd maar door. Ik heb nu op maandag mijn mamadag en dan doe ik tussendoor wat kleine dingetjes voor werk als Merlijn slaapt. Op dinsdag en donderdag gaat Merlijn naar de opvang en op woensdag past mijn moeder vaak op.

Op vrijdag werkt Maurits thuis en dan kan ik ook weer wat werk doen. Als het nodig is, werk ik nog in het weekend. Maar eerlijk gezegd doe ik dat liever niet en is het nu, nu de balans weer terug is, gelukkig ook niet echt nodig.

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Ik heb lang moeten wachten voordat mijn wens in vervulling ging. Vanaf het moment dat ik zwanger was, ging er meteen een knopje om bij mij. Ik ben altijd heel ambitieus geweest, mijn werk ging voor alles en het moest altijd meer en beter. Doordat ik de eerste 20 weken van mijn zwangerschap best wel ziek was, moest ik wel een stap terug doen. En eigenlijk is dat ook prima.

Daar komt bij dat Merlijn te vroeg geboren is en we dus ook in die periode voor een uitdaging kwamen te staan. Merlijn helpt mij relativeren dat mijn privéleven het allerbelangrijkst is. Mijn ambitie is weer terug, maar wel meer in balans. Goed is nu ook goed genoeg.

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Mijn eigen intuïtie. Dat klinkt misschien raar, maar ik ga uit van mijn eigen gevoel. Ik heb inmiddels stapels boeken liggen, van Oei, ik groei! tot Slaap, maar toch volg ik mijn eigen gevoel. Dat zit vaak toch wel goed!

Praktisch gezien was ik de eerste maanden heel blij met het babynestje. Hier lag hij lekker in, naast mij op de bank.

"Ik haal zo veel vreugde uit de momenten dat wij met zijn drietjes zijn"

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Ik vind het heel belangrijk dat wij dit samen doen. Maurits en ik hadden samen de wens en we vormen ook echt een team. Wij hebben niet de makkelijkste start gehad en ook nu nog steeds veel slapeloze nachten. Toch managen we dit samen en dat maakt dat we dit allebei heel goed vol kunnen houden. Ik haal ook zo veel vreugde uit de momenten dat wij met zijn drietjes zijn. Die kleine momentjes maken mij de gelukkigste vrouw op aarde.

Is er iets wat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen?

Ik vind het soms uitdagend om alle ballen in de lucht te houden. Sociaal is het toch allemaal wat minder geworden. Opvoeden is nog niet echt aan de orde, dus ik zie daar nog geen uitdaging in.

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Voor mij geldt in ieder geval door te blijven werken. Dan ben ik gewoon Pauline en ik vind het fijn dat ik dit nu drie dagen kan doen. Ook vind ik het belangrijk om samen met Maurits leuke dingen te blijven doen, zoals uit eten gaan. Dat proberen we wel regelmatig te doen.

Voor ik moeder werd, zei ik altijd dat ik of mijn kind nooit...

Er zijn zo veel dingen waarvan ik zei dat ik ze nooit zo doen. Zo begreep ik niet dat moeders uitgebreid konden vertellen over de volle luiers van hun kind. Dat vond ik maar vies. Nu doe ik dat zelf ook (wel alleen thuis natuurlijk).

Ook had ik gezworen dat ik Maurits nooit 'papa' zou noemen, maar ik doe bijna niet anders. Het krijgen van een baby heeft mij wel een beetje een zachtgekookt ei gemaakt, maar dat vind ik eigenlijk alleen maar mooi!

“Het krijgen van een baby heeft mij wel een beetje een zachtgekookt ei gemaakt”

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Een beetje een cliché, maar geniet ervan! Ik vind het echt heel erg snel gaan. Als ik nu de foto’s bekijk van toen hij net geboren was en die vergelijk met nu, dan is dat al een wereld van verschil.

Vergeet ook jezelf niet en voel je niet schuldig als je wat voor jezelf gaat doen. Ik vond dat eerst heel lastig, ik vond het heel erg zielig om Merlijn naar de opvang te brengen, maar nu weet ik gewoon dat ik dit nodig heb. Uiteindelijk ben je namelijk wel helemaal opgeladen als je de kleine man weer van de crèche haalt.

Welke moms vind jij zelf cool? Wie verdient volgens jou wel eens een spotlight in #Mombitious Moms?

Mijn zusje Annika! We waren samen zwanger en zelfs tegelijk uitgerekend, alleen beviel ik te vroeg en zij te laat, waardoor de boys dus toch zeven weken schelen.

Wil jij ook een #Mombitious Mom opgeven? Stuur dan een mailtje naar m.vanboven@mombitious.nl!

Nieuwsgierig naar #Mombitious Mom Pauline’s Instagram? Je vindt haar via @uitpaulineskeuken!

Foto’s: Pauline Weuring