#MOMBITIOUS MOM: JENNIFER RIJS

We laten je regelmatig kennismaken met een #Mombitious Mom die ons inspireert. Deze keer: Jennifer Rijs van BlogByJenn.nl, mama van Peach en Rebel!

Blogger en YouTuber Jennifer Rijs (29) inspireert haar vele volgers dagelijks met een kijkje in haar leven als moeder van twee superleuke meisjes. Wij waren nieuwsgierig hoe deze #Mombitious Mom het allemaal aanpakt, dus vroegen we haar het hemd van haar lijf!

Vertel eens iets over jezelf

Ik ben Jennifer, 29 jaar en mama van ‘beroep’. Mijn droombaan! Daarnaast ben ik blogger op mijn site BlogByJenn.nl en YouTuber. Ik houd ik enorm van yoga en meditatie en zie ik het leven verder als één grote hobby! ;) Samen met mijn grote liefde Peterpaul heb ik twee meisjes: Peach (5) en Rebel (1,5).

Ik ben op dit moment heel veel thuis voor mijn gezin. Ik werk vanuit huis als zzp’er, wat mij veel flexibiliteit oplevert. Het is zo fijn om mijn dagen om de meiden heen te kunnen plannen. Maandag en woensdag  zijn mijn vaste ‘blogdagen’, op de andere dagen wil ik alle aandacht voor de kids hebben. Vaak is het moeilijk om dan niet ook stiekem iets voor werk te doen, maar het lukt steeds beter. Ik ben bevoorrecht dat ik zoveel bij mijn kinderen kan zijn en doen wat ik leuk vind.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Op maandag is mijn man er voor de meiden. Dan kan ik de hele dag even uitchecken van mijn momlife en lekker werken op een andere plek. Woensdag gaat Rebel naar de opvang, wat ze echt nodig heeft om uit te razen. Ze vindt het geweldig om samen met andere kindjes te spelen.

Ik heb één avond in de week voor mezelf om naar yoga te gaan en vaak in het weekend ook een moment waarop ik naar mindfulness kan. En dan zijn opa en oma er natuurlijk ook voor ons, als echte redders in nood.

Wanneer ik dingen voor mezelf doe en deze tijd claim, ben ik een leukere mama en vrouw. Ik heb slechts een handjevol beste vriendinnen. We zijn bijna allemaal mama, dus hebben wij veel begrip voor momlife issues die onze afspraakjes kunnen belemmeren. Maar het zit altijd goed en we genieten intens wanneer wij elkaar weer zien. 

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Toen mijn eerste kindje kwam, ben ik zelf ook opnieuw geboren. Mijn hele gevoelswereld is veranderd door het moederschap. Ik ben emotioneler, gevoeliger, angstiger en zo kan ik nog wel even doorgaan. Natuurlijk ben ik wel dezelfde Jenn, met dezelfde interesses, maar alles eromheen is anders nu ik mama ben. Ik vind het een geweldig proces om mee te mogen maken. 

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Ik kan als moeder niet zonder mijn yoga-avondje. Dat is het moment waarop ik echt even op kan laden. Ik knap er zo van op.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Heel ouderwets, maar wij gaan alle vier heel lekker op de drie R’en. Met een hoogsensitieve dochter is rust en regelmaat heel belangrijk. Maar ik wil vooral heel veel plezier kunnen maken!

Is er iets wat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen?

Ik heb vaak moeite met het heftige temperament van mijn jongste en de hooggevoeligheid van de oudste. Twee uiterste werelden die soms keihard kunnen botsen. Peach heeft een zachte aanpak nodig, terwijl de jongste alleen maar over grenzen heen gaat. Het is een zware job, maar ik geniet ervan.

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Echt als mama je me-time claimen. Al is het maar om tien minuten even een kopje thee in alle rust te drinken. Gewoon even uitchecken om vervolgens er weer helemaal te zijn.

Voor ik moeder werd, zei ik altijd dat ik of mijn kind nooit…

Suiker zou krijgen of op een tablet mocht spelen. Pfff, hahaha... Boy, was I wrong.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Op je eigen moedergevoel vertrouwen. Het klinkt afgezaagd, maar ongemerkt laat je je als mama onzeker maken over dingen die je hoort of leest op internet. Diep van binnen weet je altijd het antwoord op wat goed is voor jouw kindje en jezelf. Als new mom moet je hier op leren vertrouwen. Nu ik dit kan, heb ik geen Google meer nodig!

Welke moms vind jij zelf cool? Welke mom verdient volgens jou wel een spotloght in de #Mombitious Moms?

Ik vind alle mama’s cool. Iedere moeder doet het op haar manier en die manier kan je inspireren of je juist doen realiseren dat jij het niet zo wilt. Als ik dan toch iemand moet noemen, vind ik Lois Kruidenier een prachtige gevoelige mama. Eerlijk en liefdevol moederschap is wat zij deelt. Ik bewonder haar hier enorm om!

Wil jij ook een #Mombitious Mom opgeven? Stuur dan een mailtje naar m.vanboven@mombitious.nl!

Nieuwsgierig naar #Mombitious Mom Jenn’s Instagram? Je vindt haar via @blogbyjenn.nl!

Foto’s: Jennifer Rijs