Lifehack: nooit meer rommel met de ‘10 minuten-regel’

Aangezien het in mijn hoofd vrijwel altijd een chaos is, vind ik het wél fijn als de ruimtes om me heen opgeruimd zijn. Dan lijkt het meteen of ik beter kan nadenken en alle hersenspinsels makkelijker op een rijtje kan zetten. Sinds kort heb ik de ‘10 minuten-regel’ ingesteld en inmiddels kan ik niet meer zonder. Ik deel dit graag!

Even knallen!

Vooral ‘s ochtends móet het huis gewoon opgeruimd zijn voor we de deur uitgaan. Anders komen opa en oma in een zooi terecht, of wijzelf als we terugkomen van het kinderdagverblijf. Daar heb ik iets op bedacht: de 10 minuten-regel.

Wat houdt dit in? ‘s Avonds voordat we naar bed gaan, knallen we even 10 minuten om alles op te ruimen. Het zal je verbazen wat je in zo’n korte tijd gedaan krijgt en vooral de volgende ochtend is het zo fijn! De dag start gelijk een stuk relaxter.

Niet meer en niet minder dan 10 minuten

Nog een tip, zet een timer. Op deze manier hou je je echt aan de 10 minuten die je vooraf met jezelf (en je partner) hebt afgesproken. Ben je na 5 minuten al klaar, dan kan je natuurlijk nog wat extra’s doen en dat is altijd mooi meegenomen! Ook hebben we een huishoudelijke hulp die eens per week komt, maar die zetten we niet voor dit soort klusjes in. We laten natuurlijk niet een week lang de afwas staan bijvoorbeeld!

Close

50% Complete

Ik deel tips voor ambitieuze moms!

Meld je aan voor deze (gratis) mailing en ontvang praktische tips hoe je het beste uit jezelf kunt halen, meer energie kunt krijgen en minder stress.