Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Hoe kun je een Instagram story maken?

instagram instagram stories Nov 04, 2019

Wat is een instagram story of verhaal eigenlijk?

Instagram stories worden ook wel Instagram verhalen genoemd. Een Instagram storie is een verhaal die je kunt vertellen door afbeeldingen of (mini) video's. Deze worden achter elkaar getoond en verdwijnen na 24 uur weer. Al deze foto's en video's achter elkaar noem je dus een story of in het Nederlands een verhaal.

Laten we beginnen met de eerste stappen!

Handleiding Instagram story maken

Je kunt zelf heel snel en makkelijk aan de slag om een storie of verhaal te maken. Zie hieronder een stappenplan.

Stap 1: Tik op de plusknop op je startscherm of veeg naar links in je feed. Je kunt Stories ook snel starten door vanaf het hoofdscherm naar rechts te vegen.

Stap 2: Tik op de cirkelknop onder aan het scherm om foto's te maken of tik en houd vast om een ​​video op te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​live evenement of een Boomerang te starten of de app in handsfree modus te zetten. Als je foto's of video's uit je galerij wilt toevoegen, veeg je omhoog over het scherm of tik je op het fotopictogram linksonder op het scherm. De app voegt automatisch een datumsticker toe aan jouw galerijfoto's, maar je kunt deze verwijderen.

Stap 3: Bewerk de foto's of video's met tekst of voeg een tekening toe zoals je dat normaal zou doen. Als je op het penpictogram klikt, zijn er drie soorten pennen. Met de derde ziet je schets eruit als een neonreclame.

Stap 4: Tik op 'Gereed' om je verhaal op te slaan.

Stap 5: Tik op de knop 'Jouw verhaal toevoegen' om te delen met je verhaal. Je kunt ook op het pictogram 'Opslaan' tikken om uw afbeelding of video op jouw telefoon op te slaan. Als je op het pijlpictogram klikt, kun je jouw afbeelding zowel naar een van jouw vrienden als naar jouw verhaal delen. Vink gewoon de bubbel aan bij 'Jouw verhaal' en de persoon met wie je wilt delen. De afbeelding verdwijnt zodra je vriend het ziet.

Meer dan één foto aan je story toevoegen?

Wil je meer dan één foto of video aan jouw verhaal toevoegen zodat het als een diavoorstelling wordt afgespeeld? Blijf de stappen herhalen. Elke foto die je via de stappen binnen een periode van 24 uur toevoegt, wordt in jouw verhaal geplaatst. Na 24 uur verdwijnt jouw story/ verhaal weer.

Er is ook een eenvoudigere manier om meerdere foto's tegelijk toe te voegen. Ga naar het pictogram van de stapel foto's in de rechterbovenhoek. Tik erop en tik vervolgens op de foto's die je wilt toevoegen. Je kunt maximaal 10 foto's tegelijk kiezen, dus kies verstandig.

Om elke foto te bewerken, ga je naar het scherm Bewerken en tik je op de foto die je wilt bewerken.

De foto's en video's die je voor je verhaal hebt gekozen, worden nu een serie waar mensen 24 uur lang doorheen kunnen vegen. Er verschijnt een kleurrijke cirkel rond jouw profielfoto om jouw volgers te laten weten dat je een verhaal voor hen hebt om te bekijken en jouw profielfoto verschijnt ook bovenaan de feeds van jouw volgers. Het enige wat ze moeten doen is op je gezicht tikken om je verhaal te zien.

Als je de gewoonte hebt om dingen toe te voegen aan je sociale media-accounts waar je later spijt van krijgt, goed nieuws! Verhalen kunnen worden verwijderd. Tik op de drie stippen rechtsonder op de foto of video die je wilt verwijderen, klik op 'Verwijderen' en bevestig.

 

Voeg galerijfoto's en snaps toe aan je verhaal

Terwijl je toch bezig bent, waarom zou je je opgeslagen snaps van Snapchat of foto's uit de fotogalerij van je telefoon niet gebruiken als story? Nadat je een momentopname in Snapchat hebt gemaakt, tik je gewoon op de knop Downloaden. Het slaat op in je filmrol. Om een ​​foto uit je fotogalerij toe te voegen, open je Instagram, begin je een verhaal en veeg je naar beneden. Er verschijnt een galerij met al je recente foto's, inclusief je opgeslagen Snapchat-foto's. Tik op je snap en post zoals gewoonlijk.

Hoe kun je makkelijk een story reposten?

Je kunt ook de story's van anderen delen. Tik gewoon op het 'Direct-pictogram' (het lijkt op een vliegend papieren vliegtuigje) rechtsonder op het scherm story's. Tik vervolgens op de vriend waarmee je wilt delen, schrijf een bericht en tik op 'Verzenden'.

 

Je kunt het verhaal ook naar een groep mensen sturen. Tik gewoon op 'Nieuwe groep' in de rechterbovenhoek van het deelscherm. Geef de groep een naam, tik op het vinkje en tik op Verzenden.

 

Wanneer je een verhaal ontvangt, komt het in je directe inbox. Wees echter snel. Als het verhaal na 24 uur verdwijnt, kun je er niet meer naar kijken.

 

Als je niet wilt dat mensen je verhalen delen, schakel dan gewoon de mogelijkheid tot delen uit. Ga naar het menu Instellingen> Verhaalinstellingen en schakel 'Delen toestaan' uit.

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.