Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Ik ben meer dan alleen mama

identiteit moeder meer dan mama Jul 30, 2019

Vroeger wilde ik mama worden. Dat klinkt als een heuse identiteit. Om te beginnen: ik vind het moederschap het mooiste wat er is. De komst van die twee lieve kiddo’s is oprecht het mooiste wat me is overkomen. Alleen blijkt nu: ik ben niet alleen maar mama. En dat is niet per se goed of slecht in mijn ogen.

Op heel veel momenten in de week ben ik wel alleen maar mama. Ik krijg vol op (natte) kusjes, doe mee met rollenspelletjes in een tent en scheur met onze bakfiets naar speeltuinen en kinderboerderijen. De jonge leeftijd van onze kleintjes maakt dat dat intensieve dagen zijn. Ik realiseer me hoe mega snel het gaat en geniet volop van het stelletje.

Op een dag zullen ze zelf volwassen zijn. Ze hebben mij dan op een andere manier nodig. Ik zou het prachtig vinden om tegen die tijd ook echt te connecten als volwassenen. Hoe geweldig zou het zijn als ze op 30-jarige leeftijd nog steeds naar me toekomen voor advies? Niet alleen omdat ik hun mama ben, maar omdat ik een interessante persoon ben en ze waarde hechten aan mijn mening.

Mede daarom vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen naast het moederschap en ook op die manier een sterke band te creëren met mijn kinderen. Om, nu al en ook later als ze ouder zijn, een inspiratie en voorbeeld voor ze te zijn. Wil jij dit ook? Hier zijn mijn #Mombitious tips!

Blijf persoonlijk groeien

Iedereen heeft struggles en kan blijven leren. Ik geloof dat je als persoon altijd kan blijven groeien. Er zijn zo veel mooie boeken en cursussen die jou als persoon rijker kunnen maken. Sta open voor nieuwe dingen. Zo lees ik veel, doe ik coachingssessies en volg ik cursussen.

 

Wie ben jij? Waar ligt jouw passie?

Neem eens de tijd om na te denken waar je passie ligt. Je passie klinkt onwijs zwaar en veel ladies weten dit ook niet precies. Je interesses is ook al een goed beginpunt. Waar ben je in geïnteresseerd? En hoe besteed jij tijd hieraan? Zijn er dingen die je graag zou willen leren? Misschien zou een wekelijkse e-course van twintig minuten een begin kunnen zijn. Of lees boeken, ga op les, bezoek een seminar, neem een abonnement op whatever! Genoeg ideetjes!

Investeer in de verschillende rollen die je hebt

In mijn vrije tijd voel ik me bijna alleen maar mama. Maar er zijn nog veel meer rollen: ik ben ook een lover, dochter, zus, beste vriendin, familielid, kroegtijger, yogamaatje, collega, buurvrouw... man man, zo kan ik nog wel even doorgaan! Dit zijn allemaal onderdelen van je eigen persoonlijkheid. Het is belangrijk en heel leuk om hier ook tijd in te blijven investeren.

Leer open te staan voor elkaars interesses

Als gezin is het belangrijk dat je open staat voor elkaars interesses. Het is heel gezond dat niet iedereen dezelfde dingen leuk vindt. Wel vind ik het mooi als je je in elkaar verdiept en deze dingen soms samen doet. Door dingen voor en met elkaar te doen, krijg je een sterke(re) band en leer je met andere ogen naar iets kijken. Zo moedigde ik vroeger mijn moeder wel eens aan als ze moest roeien, gingen we mee naar een concert van de orgeldocent van mijn vader of keek ik bij paardrijwedstrijden van mijn zus.

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.