Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Ik ben een betere moeder door Instagram

instagram moeder moeder instagram Jul 31, 2019

Niet meteen beginnen met lachen, maar ik ben serieus een betere moeder geworden door Instagram. En nee, het is geen excuus voor mijn Instagram-verslaving, haha! Het maakt mij vrolijk en op veel vlakken helpt het mij bij het moederschap. Why? Ik leg het uit!

Laat ik maar meteen van wal steken. Ik zie die heerlijke perfecte plaatjes langskomen en daar word ik gewoon vrolijk van. Ik krijg inspiratie voor uiterlijke dingen. Een nieuwe kleur lipstick, leuke gallery wall voor in huis, speelgoed voor de kiddo's, maar ik krijg er ook inspiratie voor niet-materiële dingen. Ik zie moms die vol enthousiasme in het moederschap staan en wat voor leuke dingen ze ondernemen met de kids. Dat geeft mij ook inspiratie! Daarom mijn 8 redenen waarom ik een betere mom ben door Instagram. :)

1. MIJN IDEALE HULPLIJN: TIPS VAN ANDERE MOMS

Zoals waarschijnlijk de meeste moeders doe ik ook gewoon maar wat. Ik loop vaak tegen dingetjes aan. Help, hoe kan er ik nou voor zorgen dat mijn drie maanden oude baby vaker in zijn eigen bedje slaapt, wat is een goed voedingsschema voor hem en hoe krijg je een baby in een ritme, wat zijn fijne bakfietsen, een goede loopfiets voor Maud en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik begon zo af en toe deze vragen te stellen via Instagram Stories en wow, wat een reacties! Zo onwijs lief en leuk hoe moeders elkaar helpen! Wat is Instagram toch een heerlijke community voor moms!

2. MIJN KIDDOS ZIEN ER LEUKER UIT

Op Instagram kom ik zó vaak leuke kinderkleding tegen en daar haal ik dan ook vaak mijn inspiratie vandaan! Dus ja, Instagram zorgt er wel een beetje voor dat mijn kids er leuker uitzien. 

3. IK VIND PERFECTE HOTSPOTS

Wat zijn nou leuke hotspots om naartoe te gaan? Ik hou ervan om erop uit te gaan. En daar komt op Instagram genoeg van langs. Leuke speelplekken, maar ook fijne restaurantjes (geschikt voor kids), kindvriendelijke hotels of toffe reisjes.

4. GOEDE VIBE

Juist door te kijken naar die 'perfecte' moms, krijg ik zelf ook een goede vibe. Ja, natuurlijk plaats ik het in perspectief. Die 'perfecte' moms zullen ook niet altijd perfect zijn, maar laat mij in die waan. Het is gewoon heel leuk om naar stralende personen te kijken. Het triggert mij in ieder geval om het beste uit mijzelf te halen.

5. IK WORD GEEN UITGEZAKTE MOEKE IN JOGGINGBROEK

Natuurlijk heb ik wel eens een comfy outfit day, maar ik vind het veel te leuk om mij lekker op te doffen en er stralend uit te zien! 

 

6. ONS HUIS IS ZO MOOI GEWORDEN

Beter goed gejat dan slecht bedacht toch? Ik heb mega veel inspiratie op gedaan voor de verbouwing van ons huis. De kamers van Maud en Mink zijn onwijs cool geworden en ik heb heel veel dingen besteld die ik overal en nergens gespot heb!

7. KNUTSELIDEETJES

Ik vind het heerlijk om met Maud leuke dingen te maken. Gewoon lekker samen klooien. Via Instagram krijg ik ideetjes waar ik zelf niet snel op zou komen. Zo hebben we van wc-rollen verrekijkers gemaakt, maakten we kunst door te verven met watjes en hebben we nóg creatievere paastakken in huis.

ZIT JE DAN HELE DAGEN OP INSTAGRAM?

Het komt misschien over alsof ik dagenlang alleen maar op Instagram zit. Is dat een goede moeder? Maar dat is niet het geval. Ik hou regelmatig ook even een Instagram-detox. Omdat ik overdag erg druk ben, kijk ik meestal alleen 's avonds even wanneer de kleintjes op bed liggen.

NEGATIEF DOOR INSTAGRAM

Nee, ik zou het gewoon omdraaien en juist positief benaderen. Die perfecte huizen? Zie het als inspiratie. Die Instagram-mom's met prachtige kapsels (op maandagochtend), so what?! Leuk ter inspiratie en er is een grote kans dat ze dit in scene heeft gezet. Zou ik wel doen, in ieder geval :)

Benieuwd naar mijn Instagram? Volg mij op mijn account @sarahglasbergen!

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.