Houten speelgoed voor een peuter. Mijn persoonlijke favorieten!

IMG_3221.jpg

Ik ben echt een voorstander van houten speelgoed. Waarom? Het is duurzaam, blijft lang mooi en het stimuleert ook nog eens de creativiteit van je peuter. Het speelgoed wat ik destijds heb aangeschaft voor Maud is nog steeds mooi, straks als Mink wat ouder is heeft hij er ook zeker nog plezier van! Mooi meegenomen, houten speelgoed staat vaak leuk in je interieur. Hoef je het niet constant te verbergen als er bezoek langskomt. ;-)

Zoektocht naar houten speelgoed

Houten speelgoed klinkt misschien wat ouderwets, maar gelukkig is het aanbod enorm! Geeft soms zelfs wat keuzestress.. Ik ben altijd op zoek naar items waar mijn kids lang mee kunnen spelen en wat voor zowel Maud als Mink interessant is. Dan is het de investering dubbel en dwars waard. Juist duurzaamheid vind ik belangrijk. Verder vind ik het tres importante dat het speelgoed meerdere doelen heeft, bijvoorbeeld de regenboog van Grimm. De verschillende onderdelen kunnen gestapeld worden, zodat er een soort brug gecreëerd wordt waar autootjes of ballen onderdoor kunnen rollen. Ze kan haar eigen creativiteit erop loslaten en dat doet ze ook, zo leuk om te zien!

houtenpoppenhuis.jpg

Houten poppenhuis

Onze peuter Maud is dol op rollenspellen, elke keer bedenkt ze weer een nieuw verhaaltje! Zo speelt ze na wat ze op de televisie ziet, maar ook nadat ze opa en oma heeft gezien heeft ze weer nieuwe inspiratie. Het houten poppenhuis dat ze heeft leent zich hier ideaal voor, zo kan ze haar creativiteit volledig kwijt. Stiekem vind ik het zelf ook hartstikke leuk om met haar mee te spelen. Heerlijk om weer even kind te zijn! Opa & oma hebben dit poppenhuis zelf gemaakt, maar hier zag ik ook mega veel toffe houten poppenhuizen!

grimmregenboogpastel1.jpg

Regenboog van Grimm

Dit is echt een aanrader als je het mij vraagt. Wij hebben thuis de uitvoering in pastelkleuren en we hebben ook de bijpassende houten regenboog poppetjes. Beide kids (peuter & baby) spelen er geregeld mee. 

Wobbelboard

Dit multi-inzetbare houten item kan op zoveel verschillende manieren gebruikt en geïnterpreteerd worden! Onze Maud ziet de Wobbel board voornamelijk als surfplank, maar ze gebruikt het ook om op te zitten, autootjes vanaf te laten rijden of als glijbaan. Ik ben nu al benieuwd hoe Mink dit board zal gebruiken! De rug van een paard, een schommel, of misschien wel een racebaan?

Houten Trein

Met de houten trein kun je eigenlijk de mist niet ingaan. Dit is voor zowel jongens als meisjes, peuters als kleuters een schot in de roos. Voor onze peuter Maud hebben we een houten prinsessen treinbaan gekocht, ze vindt het fantastisch om hiermee te spelen!

Houten muziekinstrumenten

Elke peuter heeft af en toe wel eens een gek dans uurtje. Lekker bewegen en meezingen met muziekjes, liefst met een eigen muziekinstrument! In onze speelgoedlade hebben we een aantal houten instrumenten liggen en regelmatig maken we met z’n allen muziek. De houten gitaar is echt haar favoriet!

Houten autootjes

Wat ik zo leuk vind aan Maud is dat ze van allerlei soorten speelgoed houdt. Ze is niet per se gefixeerd op poppen of ander typisch meisjesspeelgoed. Zo speelt ze vanaf jongs af aan al met autootjes, dus heb ik een aantal houten exemplaren aangeschaft. Hier is ze super happy mee! En niet geheel onbelangrijk, ook leuk voor Mink later. Een gele graafmachine (of is het een kiepwagen?) heeft momenteel haar voorkeur. Ze weet er meer van dan ik, misschien moet ik toch eens bij haar op cursus!

IMG_0161.jpg

 

 

Mumlifesarah Glasbergen