Blog

Lees hier tips over ondernemen, mindset, het organiseren van jouw to do's en nog veel meer!

Hoe harder je roept dat je het druk hebt, hoe drukker je het hebt

altijd druk druk als moeder druk druk druk werkende moeder druk zeggen druk bent Jul 24, 2019

Onderweg van kantoor naar huis bel ik graag even met mijn zus, moeder of schoonmoeder. Deze keer heb ik mijn moeder aan de lijn en ze vraagt: “Hoe was je dag schat?” En ja hoor, ik hoor mijzelf weer zeggen: “Ja goed, maar heel druk.” Serieus, als ze me een dag later zou bellen, zou ik hetzelfde antwoord kunnen geven. Ik merk dat hoe harder ik roep dat ik het zo druk heb, hoe drukker ik me voel. En dat is een gevoel dat je moet zien te voorkomen.

Steek je omgeving niet aan

Roepen dat je ‘altijd maar druk bent’ is niet alleen voor jezelf niet goed, maar ook voor je omgeving niet prettig. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat als ik daarmee begin op kantoor, ik andere collega’s hiermee aansteek. Het zou natuurlijk best apart zijn als ik de hele dag roep: “Ooh, ik heb het zo druk!” en dat één van onze meiden dan zegt: “Oh, ik helemaal niet.” Dan krijg je toch minstens als reactie terug: “Jaa, zoooo niet normaal, krijg het bijna niet af allemaal!” Oftewel: dat wil je niet.

Kids voelen het!

Kindjes voelen veel meer dan je denkt. Als ik relaxt ben, zijn zij dat ook. Daarom vind ik het mega belangrijk dat ik in een goede flow zit. Ik heb er zelf voor gekozen om dit bedrijf te hebben en te runnen. Dat ik stress heb is niet altijd leuk, maar zij kiezen er niet voor. Ik wil absoluut niet dat ik mijn kids op wat voor manier dan ook hiermee aansteek.

Stop met zeggen en zeg voortaan:

  • Gaat heerlijk, ik heb alles onder de controle!
  • Gaat goed!
  • Ik ben lekker bezig, zit lekker in de flow!
  • Leuke projecten op de planning

Natuurlijk kun je het ook zeggen als het een keer niet goed met je gaat. Maar probeer DRUK DRUK DRUK te voorkomen. Als je zelf al zegt dat je alles onder de controle hebt, dan voelt dat toch ook al heel anders!

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.