Elke dag yoga doen! Dit is mijn ervaring

Na een heeeeele tijd niets aan sport en beweging gedaan te hebben, wilde ik eigenlijk écht weer wat doen. Het heeft namelijk zó veel voordelen en niet alleen lichamelijk. De fitgirls (en fitmoms...) vliegen je tegenwoordig ook om de oren, dus dat is een mooie dosis motivatie.

Ik was vooral op zoek naar iets dat me mentaal wat meer rust zou geven. Wel zo fijn met een hoofd dat praktisch altijd vol zit met nieuwe ideeën. Yoga kwam vrij snel in me op, dus wilde ik dit graag een kans geven. Elke dag een uurtje me-time en óók nog in beweging zijn, is de perfecte combi!

Elke dag yoga: hoe doe je dat als mama?

Op Instagram deelde ik dat ik dagelijks aan yoga doe. De meeste moms reageerden zoals ik ook zou reageren: “Leuk, maar hoe dan?” Daarom schreef ik dit artikel, want waar een wil is, is een weg!

Vast moment op de dag

Het geheim van elke dag yoga doen, is het kiezen van een vast moment op de dag. Doe je dat niet, dan heb je de hele dag een onrustig gevoel, omdat die yoga nog op je to do list staat en je daar nog ergens in je agenda tijd voor moet zien te maken. Voor mij is dat vaste moment ‘s avonds wanneer de kindjes op bed liggen. Dan is er rust in de tent en dus ruimte voor rust in mijn hoofd.

Maak van de yoga een gewoonte

Door iets voor een langere tijd te doen, maak je er echt een gewoonte van. Dat is precies wat je wilt. Je gaat het zelfs missen als je een avondje overslaat!

Gooi die knop om!

Ga niet met jezelf in discussie. In het begin had ik er echt geen zin in (understatement...), maar ik deed het gewoon. Ik ging geen interne strijd aan, maar gaf mezelf een schop onder mijn kont en vertrok met mijn yogamat naar zolder. En doordat ik me daadwerkelijker beter ging voelen en de yoga-momentjes dus écht effect hadden, bleef ik het ook volhouden!

Waarom elke dag yoga?

Maar waarom elke dag? Is drie keer per week niet voldoende? Het zit zo: een tijdje geleden heb ik een yoga-workshop gezien, waarin werd aangeraden om zes dagen per week yoga te doen. Als ik ergens voor ga, wil ik het maximale eruit halen, dus volgde ik het voorbeeld uit de online workshop.

Het is wel lekker als je één dag kunt overslaan wanneer het écht niet uitkomt. Verder is het voor mij inmiddels een gewoonte geworden, juist door dat vaste moment op de dag. De totale work-out duurt een half uurtje, dus dat is prima te overzien!

Mijn ervaring met elke dag yoga

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik vind het nu echt heerlijk om elke dag met yoga bezig te zijn. De eerste maand vocht ik ertegen. Wanneer de kindjes net op bed liggen, begint mijn me-time. Deze yoga-sessies snoepen daar tijd vanaf. Althans, zo zag ik het!

Nu zie ik het steeds meer als onderdeel van die me-time en kijk ik er zelfs naar uit. Ook gooi ik er een meditatie-sessie van 10 minuten (via de app Headspace) achteraan. Ik zit zo veel lekkerder in mijn vel, ben rustiger in mijn hoofd en merk ook dat ik steeds leniger word! Win, win, win dus! ;-)

Close

50% Complete

Ik deel tips voor ambitieuze moms!

Meld je aan voor deze (gratis) mailing en ontvang praktische tips hoe je het beste uit jezelf kunt halen, meer energie kunt krijgen en minder stress.