7 slimme beautytips voor mama's

Vanzelfsprekend wil ik me naast mijn mamarol ook écht vrouw voelen. ‘S Ochtends heb ik niet echt de tijd om mezelf in alle rust te fatsoeneren met die twee lieverds, maar ik baal ook als ik weer met enorme wallen op kantoor kom. Dit kan ook eigenlijk niet, want regelmatig word ik op de foto gezet of nemen we een toffe video op voor mijn werk. Ik heb me verdiept in wat handige (en snelle) tips!

Geen beauty fanaat

Ik kan niet zeggen dat ik een enorme beauty fanaat ben en de laatste trends op de voet volg, maar een beetje op de hoogte zijn kan geen kwaad. Ook mag ik voor mijn werk regelmatig nieuwe producten testen en ik moet zeggen, daar zit toch aardig spul tussen! Een aantal van de toegestuurde producten waren zelfs zo fijn dat ik ze opnieuw heb aangeschaft. Wat ik heel fijn vind zijn de producten van Babor! Dat staat nu in mijn kast! Ja, het is een investering, maar heb eindelijk weer een rustige en mooie huid na mijn zwangerschappen!

In de eerste paar weken na mijn bevalling(en) vond ik het al een hele prestatie als ik mezelf had aangekleed rond een uurtje of vier. Yay me! Zelfs de lunch kwam ik niet aan toe, ik heb nog steeds het idee dat elke keer als ik een hap wilde nemen Maud net weer wakker werd. Niet handig ook in verband met borstvoeding, als het juist zo belangrijk is je ritme op gang te houden. Om me dan ook nog druk te maken over m’n haar en make-up, ging er even niet in. Daarom voor elke mom een paar quick wins die ik zelf ook graag eerder had gehoord! :)

Rule 1: Kleur op je lippen

Kleine moeite, groot resultaat. Als je echt even geen tijd hebt, smeer je snel een mooi kleurtje op je lippen en het ziet er direct uit alsof je enorm je best hebt gedaan! Het enige is dat een gekleurde lipstick en een lief knuffelkindje nou niet bepaald een match made in heaven is. ‘Nee mevrouw, ze is niet gevallen, dat is haar moeders nieuwe Chanel Rouge Coco Orchidee.’ Heb ik even geluk dat ik een lift met een grote spiegel in moet, vlak voor ik het kantoor in wandel!

Rule 2: Moisturize baby!

Mijn huid is echt zichtbaar veranderd na mijn zwangerschap, helaas. Ik heb nooit een moeilijke huid gehad, dus om die reden heb ik er ook nooit echt aandacht aan besteed. Hier is het misgegaan; mijn huid is in korte tijd een stuk ouder gaan lijken. Toegegeven, een goede vochtinbrengende crème helpt echt.

Rule 3: Reinigingsdoekjes: mijden!

Het is niets nieuws dat het goed is om elke avond je huid goed te reinigen en alle make-up goed te verwijderen. Nu heb je daar niet altijd tijd voor en/of zin in. Maar daar is tegenwoordig een oplossing voor: reinigingsdoekjes! Met één swipe alles van je gezicht en klaar, hoe makkelijk kan het zijn? Doe. Het. Niet. In plaats van dat je je huid reinigt, laat het alleen maar zooi achter op je gezicht. Bovendien wrijf je de make-up zelfs nog wat meer in je huid. Je kunt nog beter je gezicht schoonmaken met water en en drogen met een handdoek, dan komt je huid er een stuk beter vanaf! En eerlijk is eerlijk, zo héél veel tijd scheelt het nou ook niet allemaal.

Rule 4: Water drinken

Pas toen Maud werd geboren ben ik pas echt een coffee addict geworden. Na een pittig nachtje was dat echt wat ik ‘s ochtends nodig had. Nu 1,5 jaar verder vind ik het nog steeds heerlijk om koffie te drinken, maar wel in mindere mate. Ik probeer het meer te drinken omdat ik het echt lekker vind, dan omdat ik het nodig heb! Water drink ik de hele dag door, ik merk het ook direct als ik verslof. Dan gaat mijn huid weer achteruit en ook mijn energielevel is beneden peil.

 

Rule 5: Plan een beautyavondje in

Het kost je maar een uurtje per week en je tijd meer dan waard! Scrub je huid, neem een lekker maskertje en ontspan. Je zult zien dat dit een enorm verkwikkend effect heeft!

Rule 6: Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialist

Voordat ik moeder werd ging ik regelmatig naar de schoonheidsspecialist, heerlijk! Na de komst van die kleintjes is dat er tijdelijk bij ingeschoten, maar nu ik weer met enige regelmaat bezoekjes breng aan de schoonheidsspecialiste merk ik echt dat mijn huid erop vooruit gaat. Als je nou nog een half uurtje over hebt; boek er een massage bij en je kunt de wereld weer aan! Voor de Rotterdamse ladies ga écht langs Mirabelle beauty centre!

Rule 7: Fruit & veggies!

Het zal je verbazen wat dit met je huid doet. Ik eet nu sinds een paar maanden meer groenten en fruit en wat een verschil! M’n huid heeft een mooie gloed en ik heb minder last van oneffenheden.

Close

LOVE THIS THEME?

ENTER FOR THE OPPORTUNITY
TO WIN A FREE THEME!