10 redenen waarom de herfst mijn lievelingsseizoen is

Waar de meesten niet kunnen wachten totdat het zomer is, wacht ik elk jaar met smart op de herfst. Ik ben gek op de gezelligheid die dit seizoen met zich meebrengt. Warme chocomelk, dikke truien, prachtige herfstkleuren en lekker ongegeneerd bingewatchen.

Terwijl we eind juli met z’n allen nog een soort hitteplan aan het bedenken zijn, liggen de pepernoten alweer in de schappen. Ik maak stiekem een sprongetje en geef je 10 redenen waarom de herfst mijn lievelingsseizoen is.

1. Warme, zachte truien

Ik ben een ontzettende koukleum, dus met een warme trui doe je mij een groot plezier! Fijn ook dat ze deze tegenwoordig in zoveel soorten, kleuren en prijscategorieën aanbieden. Kan ik mooi elke dag een andere aan. ;-)

2. Spelletjes bij de open haard

Dit vind ik toch zo gezellig, als we thuiskomen lekker de open haard aan en dan spelletjes spelen! Dat is echt herfst in mijn ogen. Lekker met het gezin, telefoons aan de kant en de televisie uit, quality time ten top!

3. Herfstkleuren en -geuren

De blaadjes die van de bomen beginnen te vallen, waardoor er een soort geel/oranje-achtige gloed ontstaat op straat en in de bossen… prachtig! De geuren die dan vrijkomen van de vochtige blaadjes op de grond maken dit plaatje compleet.

photo-1534330498601-0d52c3f0a43e.jpg


4. Dichterbij komende feestdagen

“It’s the most wonderful time of the year..” Hoe eerder ze dit nummer draaien op de radio, hoe beter. Ik ben het zo eens met de tekst! Gezelligheid, vrienden en familie, lekker eten... Jammer dat deze periode maar eens per jaar is! Alhoewel, dat maakt het juist weer een stuk specialer.

5. Vroeg donker

De dagen worden korter en de nachten worden langer. In het donker de deur uit en in het donker weer thuis. Wat is hier voor leuks aan? Kaarsjes aan! Het liefst steek ik het hele jaar door de kaarsen aan, maar met buitenlicht tot tien uur ‘s avonds is dat toch een beetje gek.

6. Herfstgerechten

Ik moet toegeven: ik ben niet echt een held in de keuken, maar wat hou ik van herfstgerechten! De salades komen m’n neus uit na de zomer, doe mij maar een cheesy kaasfondue, risotto of goed gevulde ovenschotel. Jammie!

7. Nieuwe outfits

Shoppen voor nieuwe outfits voor de herfst vind ik heerlijk! De truien hadden een eigen categorie nodig, die draag ik het liefst het hele jaar door. Maar een nieuwe winterjas, grof gebreide sjaal of gave booties zijn ook geen straf om aan te schaffen!

8. Geen muggen

Alsof m’n bloed naar limonade smaakt. Thuis, op het werk, op vakantie; ze weten me overal te vinden, die krengen. Denk je een mooi kleurtje op te doen op je vakantiebestemming, verpesten die lelijke rode bulten het. Dat is verleden tijd in de winter!

9. Wandelingen in het bos

Het is zo fijn om in de herfst wandelingen door het bos te maken. De geuren, de kleuren en eeuwige zoektochten naar kastanjes maakt dit tot een feest. Bonus: ieder gezinslid krijgt een gezonde blos op de wangen en slaapt ‘s avonds als een roosje.

10. Winterbody

Voorlopig is de volgende zomer nog een ver-van-ons-bed-show, dus die summerbody wacht maar even. Dat zien we in het voorjaar wel weer, na alle feestdagen. Eerst even genieten van al het heerlijks (en slechts) dat de winter ons gaat brengen. En oversized truien zijn weer helemaal hip & happening, hebben wij even geluk!